Twee ICT-consultants over werken bij Ordina

16 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Roxanne Frauenfelder en Mousa Negash werken sinds ruim een jaar bij Ordina. In gesprek met de redactie van Consultancy.nl deelden de twee ICT-consultants hun ervaringen bij het adviesbureau.

“Voordat ik bij Ordina kwam werken ben ik drie jaar fysiotherapeut geweest. Dat werk bleek uiteindelijk toch niet bij mij te passen. Een bevriende ICT-recruiter maakte me enthousiast voor een loopbaan in de ICT en adviseerde me om een ICT-traineeship te volgen. Bij onderzoek naar mogelijke traineeships stuitte ik via LinkedIn op het traineeship van Ordina. Dat sprak mij direct aan. De fijne sfeer die ik tijdens mijn sollicitatieprocedure heb ervaren, trok me over de streep”, zegt Roxanne Frauenfelder, die inmiddels de rol van Mendix-consultant vervult bij de businessunit Digital Services van Ordina. 

Ongeveer op hetzelfde moment als Frauenfelder, startte ook Mousa Negash bij Ordina. Hij legt uit hoe hij in contact kwam met het bedrijf: “Vorig jaar werd ik benaderd door een recruiter van Ordina. Na een goed telefoongesprek en een positieve afsluiting van de selectiedag, ben ik begonnen als Junior Technisch Consultant. Meteen daarna ben ik gestart bij de SAP-unit van Ordina. Daar werd ik begeleid door een senior SAP-developer. Superfijn, want ik kon bij hem terecht met al mijn vragen. Hij liet mij in korte tijd ook veel zien en daardoor kon ik na twee maanden alle calls op het gebied van ABAP zelfstandig oppakken.” 

Twee ICT-consultants over werken bij Ordina

Momenteel is Frauenfelder werkzaam voor een grote klant in Gouda: “Hier zit ik in een team met drie andere Mendix-ontwikkelaars. Verder bestaat het team uit een scrum master, product-owner, architect, twee business analisten en een aantal stakeholders. Samen bouwen we aan een applicatie die ondersteuning biedt aan de werknemers voor het aanleggen van gas-, water-, elektra-, CAI- en telecomaansluitingen in Nederland.” 

Negash houdt zich op dit moment bezig met verschillende beheeropdrachten bij grote organisaties, zoals Havenbedrijf Rotterdam, Provincie Noord-Holland en oliemaatschappij Petrobras. “Ik voer verschillende opdrachten uit voor deze klanten. De opdrachten worden grofweg verdeeld in twee categorieën: incidenten en changes. Als een bepaalde functionaliteit niet meer werkt, spreken we van een incident. Als er nieuwe of extra features gewenst zijn, spreken we van een change”, legt Negash uit.

Werken bij Ordina is volgens Frauenfelder erg afwisselend: “Ik houd daarvan en heb die uitdaging ook nodig, anders ga ik me vervelen. Ik moet nu steeds scherp blijven en het geeft me voldoening als ik een werkende oplossing heb geïmplementeerd. Daarnaast vind ik de samenwerking in het team en het brainstormen over mogelijke oplossingen erg leuk. Ik ben erg gedisciplineerd en dat breng ik over in het team. Verder kijk ik ook naar verbeterpunten in de organisatie, in het werk of in een team. Ik ben ervan overtuigd dat dit helpt om elkaar naar een hoger niveau te tillen en een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.”

Negash onderschrijft de woorden van Frauenfelder: “De klanten zijn erg divers en daardoor de opdrachten ook. Dat afwisselende past goed bij mij. Zo komt mijn nieuwsgierigheid goed van pas. Ik ben altijd bezig om de kern van het probleem te ontdekken. Met een creatieve kijk probeer ik het dan zo efficiënt mogelijk op te lossen. Zo blijf ik mezelf continu ontwikkelen op vaktechnisch gebied en help ik de klant met een creatieve of innovatieve oplossing. Daarnaast heeft Ordina gewoon goede arbeidsvoorwaarden, heb ik leuke collega’s en worden er veel evenementen georganiseerd. Ik doe zelf graag mee aan de gamenight en ik voetbal regelmatig met Ordina.”