Ordina ondersteunt Rabobank bij business intelligence upgrade

01 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Rabobank heeft de ambitie om zijn bestaande centrale datawarehouse (DWH)-omgeving te vernieuwen, met als doel dat in de toekomst alle externe en interne rapportages afkomstig zullen zijn uit deze nieuwe DWH-omgeving. Met de transitie wil de bank zijn business intelligence verbeteren. Experts van Ordina ondersteunen de verbeterslag.

Het is niet de eerste keer dat de bank en Ordina een samenwerkingsverband aangaan. Zo hielp het adviesbureau Rabobank enige tijd geleden bij het vernieuwen van zijn zakelijk financieringsproces. Ditmaal zal een high performance-team van de VisionWorks-praktijk van Ordina de bank gaan helpen met zijn behoefte aan betere business intelligence*, zegt Geoffrey van der Tas, Agile Testconsultant bij Ordina: “Het project is een hele exercitie! Zowel qua omvang als qua complexiteit.”

Om de klus te klaren levert Ordina kennis en capaciteit. “Dit doen we vanuit onze high performance teams-propositie”, vertelt Van der Tas. “High performance teams zijn multidisciplinaire teams van professionals die op elkaar zijn ingespeeld en goed zijn ingevoerd in alle relevante technologieën. High performance teams werken op basis van een DevOps-cultuur waarin vertrouwen, bevlogenheid en vakmanschap centraal staan en intensieve samenwerking tot hogere klantwaarde leidt, zoals een efficiënter gebruik van resources.” 

Ordina ondersteunt Rabobank bij business intelligence upgrade

Van der Tas legt uit dat binnen dit soort projecten met name behapbare doelen centraal staan, die op kortcyclisch wijze worden gerealiseerd: “En dat gebeurt met een hoge mate van teamvolwassenheid, onderlinge coaching en effectiviteit. Verder gebruiken high performance teams een beproefde set aan tools en platformen die het ontwikkelproces en de interactie met stakeholders optimaal faciliteert.”

Om van de transitie een succes te maken, is het van belang dat het team van Ordina een integraal team vormt met de medewerkers van Rabobank: “Om dat doel te bereiken, hebben we in juni reeds een tweedaagse ‘prep-sessie’ gedaan. Naast een uitgebreide kennismaking hebben we tijdens deze sessie een teamcanvas ingevuld door gebruik te maken van diverse liberating structures. Deze zorgen voor een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en het team gezamenlijk met de product owner van de Rabobank te vormen.” 

Het team van Ordina maakt daarnaast gebruik van een DISC-assessment met bijbehorende training om te kijken naar de interactie van het integrale team. “Hieruit halen we niet alleen de kracht van de individuele teamleden naar voren als ook de gezamenlijke kracht van het team, met de bijbehorende aandachtspunten. Deze worden aan het eind van de prep-dagen ook nog eens getest in een escaperoom. Zo kan het team direct bij de klant starten met waarde leveren en als een high performance team aan de slag”, besluit Van der Tas.

* Business intelligence staat voor het verzamelen en analyseren van de eigen bedrijfsgegevens, waarbij de opgedane inzichten kunnen worden gebruikt voor het verbeteren van de interne bedrijfsvoering.