RvC van Ordina terug naar vijf leden met duo-benoeming

27 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van automatiseerder Ordina is met de toetreding van Filip Michiels en Thessa Menssen uitgebreid van vier naar vijf leden.

Over de benoemingen van Filip Michiels en Thessa Menssen zal pas op 2 april 2020 tijdens de Algemene Vergadering worden gestemd, maar Ordina bracht het nieuws eerder deze maand naar buiten, omdat het genoteerd is aan de Amsterdamse beurs. 

De Belg Filip Michiels is sinds 2013 Chief Information Officer van TUI voor drie landen: België, Nederland en Frankrijk. Daarvoor was Michiels – die recentelijk door het ICT-vakblad Datanews werd uitgeroepen tot ‘CIO van het Jaar 2019’ in België – CIO van Gateway (een aanbieder van technologische oplossingen voor de reisbranche) en Lanxess (een chemiebedrijf met het hoofdkantoor in Duitsland).

Filip Michiels en Thessa Menssen - Ordina

Thessa Menssen is een bekende in de wereld van commissarissen. Ze is namelijk al commissaris van Alliander, PostNL en FMO. Haar lijnmanagement-trackrecord omvat eerder uitgevoerde rollen als Chief Financial Officer bij bouwbedrijf BAM, Chief Operating Officer bij Havenbedrijf Rotterdam en Financieel Directeur binnen de Home & Personal Care-divisie van Unilever.

Indien de voordracht van Menssen wordt goedgekeurd, neemt ze de plek in van Dirk Anbeek, wiens termijn afloopt. Andere commissarissen zijn Johan van Hall (voorzitter), Jan Niessen en Caroline Princen. Zij leiden de Raad van Commissarissen en twee commissies: een auditcommissie en een remuneratie-, nominatie- en HR-commissie.

RvC-voorzitter Van Hall over de benoeming van de twee commissarissen: “Thessa en Filip vormen een waardevolle aanvulling op de samenstelling van onze raad. Thessa vanwege haar sterke financiële achtergrond, en ruime kennis en ervaring in vele sectoren in Nederland, en Filip vanwege zijn kennis en ervaring in IT, in het bijzonder in België. Met de voorgestelde benoemingen is de samenstelling van de Raad van Commissarissen divers en evenwichtig.”