Paul Ruggier versterkt Britse partnergroep van First Consulting

06 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting heeft zijn partnerteam versterkt met Paul Ruggier, die zich zal richten op de verdere uitbreiding en ontwikkeling van de Britse activiteiten.

Ruggier is een senior business transformation- en operational excellence-leider met veel opgedane ervaring in het ondersteunen van multinationals, zoals HSBC, Generali, GE Capital, Xchanging, Deutsche Bank, BAE Systems, Lloyd’s of London, Texaco Chevron en Procter & Gamble. Gedurende zijn carrière heeft Ruggier tal van grote transformaties in verschillende industriële sectoren geleid en bedrijven daarbij geadviseerd.

Zo leidde hij bij HSBC het ‘Operations Transformation Capability and Process Excellence’-programma, waarmee de 40.000 operations-medewerkers van de bank, verspreid over 50 landen, $150 miljoen aan P&L bespaarden in een jaar. Bij Generali begeleidde hij de implementatie van Process & Robotics en AI, wat een significante bijdrage leverde aan het behalen van de OpEx-doelstelling van €1,5 miljard.

Ondertussen heeft Ruggier bij GE Capital Europe de Six Sigma-strategie geïnitieerd en geleid voor alle 27 businessunits in zestien landen, terwijl gemiddeld iedere tien dagen een nieuwe bedrijfsovername plaatsvond.

Als medeoprichter van Xchanging (inmiddels onderdeel van DXC Technology) heeft Ruggier bijgedragen aan het naar de London Stock Exchange brengen van het bedrijf met een marktkapitalisatie van £660 miljoen binnen zeven jaar na oprichting. Het bedrijf groeide uit tot 8.000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van €1 miljard.

Paul Ruggier versterkt Britse partnergroep van First Consulting

Jon Nelmes, oprichter van First Consulting UK, reageert enthousiast op de komst van Ruggier: “We zijn verheugd Paul te hebben kunnen bemachtigen als onderdeel van ons team, een echte leider op het gebied van process excellence, en die een rijkdom aan ervaring brengt waarvan ik weet dat die onze klanten enorm ten goede komt.”

Ruggier heeft gewoond en gewerkt in de UK, de VS, Frankrijk, Duitsland, Italië en heeft veel gewerkt in India, China, Hong Kong, Mexico en Zuid-Afrika. Hij is gespecialiseerd in productiviteitsverbeteringen / kostenbesparingen, Lean Six Sigma, agile, automatisering, robotic process automation (RPA) en culturele verandering – “een sterke match met veel van de kernactiviteiten van First Consulting”, zegt Nelmes.

Als toelichting op zijn beslissing om bij First Consulting te komen, zegt Ruggier: “First Consulting richt zich op mijn ‘sweet spots’ van proces, technologie en implementatie. De kernwaarden van First Consulting spreken mij erg aan, met name ‘no-nonsense’ en ‘stoutmoedigheid’. Ik heb een zeer pragmatische aanpak, zeg het zoals ik het zie, trek de status-quo in twijfel, daag vooroordelen uit, stuur programma’s aan op basis van begrip, en betrek en motiveer iedereen aan boord om gezamenlijk uitzonderlijke resultaten te leveren.”

First Consulting is in Nederland opgericht en heeft krachtige groeiambities. Gesteund door private equity-groep Waterland, wil het bedrijf de komende vijf jaar uitgroeien tot een 1000-koppig West-Europees adviesbureau, met als doel een team van 300 consultants in de UK op te bouwen. First Consulting heeft momenteel bijna 300 consultants in Nederland, de UK en Duitsland.