Hieroo wendt zich tot crowdfunding voor Rotterdamse groei

31 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Hieroo en Rabobank bundelen hun krachten om de economie van de regio Rotterdam te stimuleren. In het kader van deze ambitie organiseert het adviesbureau op woensdag 20 november en op vrijdag 6 december een investeringsontbijt.

“Het investeringsontbijt is een informatiebijeenkomst voor potentiële investeerders in Hieroo Rotterdam. Investeerders kunnen organisaties, ondernemers en particulieren in Rotterdam zijn”, zegt Jurgen Schut, directeur van Hieroo, het young professionals-label van SeederDeBoer.

“Met Hieroo behouden we hoogopgeleid talent binnen de stad en regio, bouwen we een community voor toekomstige ‘gamechangers’ in de stad en werken we aan maatschappelijke innovaties. We hopen dat investeerders zich nog meer betrokken voelen bij de versterking van de Rotterdamse regio.”Hieroo wendt zich tot crowdfunding voor Rotterdamse groeiTijdens het investeringsontbijt worden aanwezigen inhoudelijk ingelicht over de belegging en het daaraan gekoppelde rendement en risico, aldus Schut: “Beleggers kunnen een Hieroo-obligatie kopen. In feite verstrekken ze met een obligatie aan Hieroo een kleine lening, die het adviesbureau hen in vier jaar tijd terugbetaald. Gedurende de looptijd van de obligatie krijgen de beleggers bovendien een rentevergoeding. Ook kunnen ze de obligaties verhandelen via onlinebeursplatform NX’change.”

Rabobank is betrokken bij het initiatief van Hieroo in Rotterdam en zal de crowdfunding begeleiden, vertelt Schut: “Naast het verstrekken van bedrijfsfinanciering richt Rabobank zich ook op nieuwe vormen van financiering. Voor crowdfunding is Rabo&Crowd opgericht. Zij zorgen er binnen dit initiatief voor dat het gehele proces voor de belegger en voor ons goed verloopt.” 

Het crowdfunding-initiatief van Hieroo zit momenteel nog in zijn pilotfase. Om die reden kan men tot op heden alleen nog investeren in Hieroo Rotterdam. “Indien de pilot succesvol is, dan zullen we dit crowdfunding-initiatief ook gaan inzetten voor de financiering van hubs die de komende jaren zullen worden opgestart. Denk hierbij aan nieuwe Hieroo vestingen in bijvoorbeeld Utrecht, Den Haag of Zuid-Limburg”, licht Schut toe.