Hieroo werkt samen met Emma at Work in Amsterdam

31 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Adviesbureau Hieroo en Emma at Work, een organisatie die jongeren met een beperking begeleidt bij hun professionele loopbaan, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Emma at Work en Hieroo, een dochterorganisatie van SeederDeBoer, starten een mentor-mentee-programma, waarin de trainees van Hieroo Talenten de rol van mentor vervullen, vertelt Hieroo directeur Jurgen Schut: “Elk mentor wordt gekoppeld aan een jongere van Emma at Work, de mentee. De trainees, of zoals wij ze noemen, Hieroo Talenten, worden uitgedaagd om hun mentees te inspireren, coachen en begeleiden in de zoektocht naar een baan. Samen gaan ze de uitdaging aan om in acht maanden te onderzoeken waar de passies en ambities van de mentee liggen en hoe ze hun netwerk kunnen inzetten om voor hen de perfecte baan te vinden.”

Emma at Work ontstond in 2006 vanuit het Emma Kinderziekenhuis/AMC. De organisatie ondersteunt jongeren met een chronische, fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Betrokken medewerkers en vrijwilligers zijn experts op het gebied van begeleiding en bemiddeling van deze groep jong volwassenen en brengen jongeren en werkgevers met elkaar in contact, aldus een persvoorlichter van Emma at Work: “Onze missie is om alle jongeren tussen de vijftien en dertig jaar oud met een chronische fysieke aandoening te ondersteunen op weg naar werk, en in hun ontwikkeling.” 

Praktijkvoorbeeld

Joost is vijfentwintig jaar oud, bezit een universitaire graad in de Bedrijfskunde en heeft vrijwilligerswerk in het buitenland verricht. Inmiddels is Joost op zoek naar een baan. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt en een recordaantal aan vacatures, zou je verwachten dat Joost met zo’n keurig curriculum vitae snel werk vindt. Toch ligt dat iets genuanceerder.Emma at Work

Joost heeft namelijk ook de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte, waardoor hij vaak naar de wc moet en sneller vermoeid is dan zijn leeftijdsgenoten. Door deze hardnekkige aandoening wordt de zoektocht naar een uitdagende baan voor hem beperkt en krijgt hij al gauw het idee dat hij nooit carrière kan of zal maken. Het mentorprogramma van Emma at Work en Hieroo breekt echter een lans voor Joost en bewijst het tegendeel.  

Aan de slag

Het mentorprogramma start deze maand en eindigt in december, vertelt Schut: “In deze periode vinden minimaal vijf contactmomenten plaats waarin de mentor en mentee met elkaar afspreken. Daarnaast bevat het traject drie trainingen. Elke training wordt voorbereid door één van de mentoren en behandelt onderwerpen zoals: ‘Hoe presenteer ik mijzelf, waar liggen mijn passies of hoe bereid ik een sollicitatiegesprek voor?’” 

Naast dat het programma mentees aan een baan helpt, stimuleert het tegelijkertijd ook de ontwikkeling van de Hieroo-trainees, legt Schut uit: “Op deze manier vangen we twee vliegen in één klap en levert deze samenwerking een grote bijdrage aan het Hieroo Talentprogramma.” Deze editie van het mentorprogramma, die wordt georganiseerd in Amsterdam, is eveneens de eerste ooit, zegt Schut, die benadrukt dat een tweede versie al in het verschiet ligt: “Beide partijen hebben de ambitie om het programma jaarlijks te laten terugkeren met nieuwe mentors en mentees en eventueel om uit te breiden naar andere locaties zoals Rotterdam en Enschede.”

Lees ook: Hieroo breidt vanuit Amsterdam uit naar Rotterdam en Enschede.