Blijvend concurrentievoordeel met 'Foundations of Strategy'

25 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het snel ontwikkelen en herontwikkelen van strategieën die concurrentievoordelen waarborgen, is essentieel voor bedrijven die willen overleven in deze almaar veranderende wereld. Het programma 'Foundations of Strategy' van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) is opgezet om professionals de essentiële grondslagen van strategievorming bij te brengen. 

RSM is de internationale business school van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De academische instelling biedt – voornamelijk in het Engels – bacheloropleidingen, postdoctorale programma’s, MBA’s, korte programma’s voor executives en PhD-trajecten aan.

De driedaagse opleiding ‘Foundations of Strategy’ helpt deelnemers de belangrijkste strategische hulpmiddelen en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om concurrentievoordeel te behouden. Tegelijkertijd leren ze over de impact van strategische beslissingen, wat vandaag de dag van vitaal belang is voor iedere organisatie. 

Foundations of Strategy

Na afronding van de opleiding beschikken deelnemers over de nieuwste kennis en kunnen ze deze gebruiken om strategieën in hun werkzaamheden te implementeren. Denk hierbij onder meer aan het vermogen om industrieën, concurrenten, succesfactoren en organisatorische competenties op strategisch niveau te analyseren.

Maar denk ook aan een beter begrip van hoe acquisities en allianties een strategie kunnen helpen. De cursus duurt ongeveer 50 tot 60 uur, de helft vindt plaats in de klas en de helft komt in de vorm van een uitgebreide huiswerkopdracht.

De driedaagse opleiding wordt verzorgd door Raymond van Wijk, universitair docent bij RSM’s afdeling Strategisch Management & Ondernemerschap. Hij promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een onderzoek naar de organisatie en integratie van kennis in interne netwerken. Zijn huidige onderzoek richt zich op alliantieportfolio’s, kennisoverdracht en innovatie. Daarnaast geeft hij momenteel ook vakken aan RSM-studenten over bedrijfsontwikkeling en core strategy. 

Van Wijk over het programma: “Om de strategie en de organisatiestructuur op elkaar af te stemmen, moet je de basis begrijpen waarop we onze strategie bouwen. Deelnemers zullen na afronding van de opleiding hierover ruimschoots geïnformeerd zijn en zullen bovendien weten hoe ze deze kennis in de praktijk moeten toepassen.” 

Voor €2.900 kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor het RSM’s Foundations of Strategy-programma in Rotterdam. De cursus zal komend kalenderjaar tweemaal plaatsvinden: van 17 tot en met 19 februari 2020 en van 16 tot en met 18 september 2020.