TwynstraGudde verhuist naar 'vastgoed as a service'-kantoor

11 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deze week is TwynstraGudde begonnen met de stapsgewijze verhuizing naar zijn nieuwe kantoor in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Het nieuwe onderkomen kent een innovatief kantoorconcept, dat zich kenmerkt door een hoge mate van flexibiliteit, duurzaamheid en service.

In 2017 maakte TwynstraGudde bekend om binnen twee jaar binnen de gemeente Amersfoort te verhuizen naar een nieuw pand. Ongeveer een jaar later startte de bouw van het nieuwe ‘zwevend’ kantoor. Feitelijk ‘zweeft’ het nieuwe onderkomen boven het al bestaande pand ‘Hal 6’, een loods van de voormalige Prodentfabriek. Het bouwwerk, ontwikkeld door Schipper Bosch, sluit aan bij het gedachtegoed ‘vastgoed as a service’, zegt de persvoorlichter van TwynstraGudde: “Er worden geen vierkante meters gehuurd maar een vastgoedconcept: voor een vast bedrag krijg je een werkplek inclusief alle diensten en services.”

TwynstraGudde verhuist naar 'vastgoed as a service'-kantoor

Dat TwynstraGudde kiest voor ‘vastgoed as a service’ sluit aan bij de branche waarin het opereert. Veel consultants van het adviesbureau zijn maandag tot en met donderdag met name in de weer bij klanten en zijn hierdoor vooral op vrijdag aanwezig op het hoofdkantoor in De Nieuwe Stad. Om die reden is flexibel gebruik van kantoorruimtes van groot belang: het is immers niet efficiënt om tientallen kamers vier dagen per week leeg te laten staan. Het nieuwe concept speelt hierop in. Zo zijn er vrijdag extra werkplekken en vergaderruimten beschikbaar, die maandag tot en met donderdag worden verhuurd aan flexwerkers.

“Ons nieuwe kantoor voorziet in onze behoefte om een plek te creëren waar samenwerking, kennisdeling en overleg tussen verschillende partijen tot stand komt”, vertelt Micky Adriaansens, directievoorzitter van TwynstraGudde. Adriaansens benadrukt daarnaast dat het nieuwe kantoorconcept ook beter is voor het klimaat, onder meer omdat werkruimtes optimaal worden benut: “Duurzaamheid is integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Het is voor ons dus belangrijk dat dit ook terugkomt in ons kantoor. Met de verhuizing naar het nieuwe kantoor verkleinen wij onze footprint aanzienlijk.” 

Het nieuwe gebouw is daarnaast ook energieneutraal en deels circulair, vertelt de woordvoerder van TwynstraGudde: “Voor energie wordt gebruikgemaakt van de biomassacentrale die al in De Nieuwe Stad zit en van de zonnepanelen op het dak van ons nieuwe onderkomen. Voor de constructie van het kantoor is bewust gekozen voor materiaal dat bij een eventuele sloop bijna volledig hergebruikt kan worden. Verder komt het recyclebare hout dat onder meer is gebruikt voor de kozijnen uit de regio Amersfoort. Daarmee voldoet het aan de duurzame eisen van deze tijd.”