Agile en Scrum congres verwacht recordaantal bezoekers

27 september 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

De vierde editie van het ‘Scrum Event’-congres komende november, zal groter zijn dan eerdere edities. Nu de Agile methodiek en Agile werken alsmaar populairder wordt, verwacht organisator Agile Scrum Group dat er dit jaar een recordaantal van zo’n 300 bezoekers naar Zaandam zal afreizen, die alles willen weten over Agile werken en hoe Agile op de werkvloer kan worden toegepast.

Dat de behoefte om Agile te werken
 anno 2019 leeft binnen het bedrijfsleven, is duidelijk. Technologieën en innovaties volgen elkaar snel op en daarom is het van belang dat organisaties in staat zijn om sneller producten op te kunnen leveren. Er is een algemene behoefte aan co-creatie binnen de markt, en organisaties staan onder toenemende druk om sneller te reageren op veranderingen. Voor organisaties die hun wendbaarheid onvoldoende op orde hebben wordt het steeds lastiger om te overleven. Hierdoor neemt het aantal organisaties die Agile transformaties willen ondergaan in een rap tempo toe.

Agile werken

Agile werken verwijst naar een flexibele, wendbare manier om producten te maken en projecten te realiseren. Met de zogeheten Agile Scrummethode wordt er in multidisciplinaire teams gewerkt die in korte ‘sprints’, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken, werkende resultaten opleveren. Binnen Scrum en Agile wordt ervan uitgegaan dat kennis ontstaat uit ervaringen en dat beslissingen dus worden genomen op basis van wat er al bekend is. Scrum: voorspelbaarheid, risicobeperking, transparantie, controle en wendbaarheid. Meebewegen met de actualiteiten die zich voordoen in een project en de samenleving, door doelen en middelen bij te stellen.

De Agile filosofie kent zijn oorsprong in de jaren negentig, toen het werd ontwikkeld als een nieuwe manier van softwareontwikkeling. Inmiddels, zo’n dertig jaar verder, is agile inmiddels tot een mainstream aanpak verworden. De verbetermethodiek vormt vandaag de dag een van de belangrijkste trends in het zakelijke landschap en staat in de alsmaar sneller veranderende wereld voor het wendbaar en flexibel kunnen opereren van organisaties. Door een agile manier van werken kan de klantenservice verbeterd worden, de bedrijfsvoering efficiënter worden ingericht en kunnen innovaties succesvoller gerealiseerd worden. Bovendien blijkt uit onderzoek dat organisaties met de juiste combinatie van agile en technologie innovatievoordeel kunnen realiseren.

Agile en Scrum congres verwacht recordaantal bezoekers

Scrum Event 2019

Gezien de alsmaar toenemende populariteit van methodes als Agile en Scrum, verwacht de organisatie van alweer de vierde editie van het jaarlijkse Agile en Scrum congres, dit keer op 7 november, een recordaantal bezoekers. Vorig jaar kwamen er ongeveer 250 deelnemers af op het event, en dit jaar zullen dit er naar schatting zo’n 300 worden. Tijdens het jaarlijkse Scrum Event is iedereen welkom die interesse heeft in Agile werken of die Scrum wil gaan toepassen op de werkvloer. Het thema dat dit jaar centraal staat tijdens het Agile en Scrum event is “Ontdek jouw volgende stap in Agile”. Agile Scrum Group: “Wereldwijd raakt Agile werken ingeburgerd, de transformatie begon in de IT teams en nu merken ook steeds meer niet IT teams, afdelingen, bedrijven en instellingen dat Agile werkt en willen zij steeds meer.”

Het evenement kent een uitgebreid programma vol met interessante presentaties, workshops (bijvoorbeeld over Zakelijk Tekenen, Kanban, Business Values en Corporate Startups) en break-out sessies (onder meer over Agile praktijkcases). Deze zullen verzorgd worden door een brede groep van sprekers, afkomstig van vooraanstaande bedrijven en instanties, waaronder Shell, ING, Achmea, Vodafone Ziggo en Topdesk. Naast dit inhoudelijke programma, wordt er tijdens het Scrum Event ook een Agile Markt georganiseerd, waar de bezoekers in contact kunnen komen met de diverse Agile- en Scrumspecialisten en aanverwante bedrijven en professionals.

Het Scrum Event wordt jaarlijks georganiseerd door Agile Scrum Group, een groot training- en coachingsbureaus op het gebied van Agile en Scrum in Nederland. Het Agile werken-instituut uit Amsterdam brengt organisaties de fijne kneepjes van het Agile en Scrum werken bij, middels een uitgebreid trainingsaanbod. Zo verzorgt Agile Scrum Group onder andere diverse workshops, maar biedt het bijvoorbeeld ook een volledige Scrum Masteropleiding aan, of trainingen voor Agile werken binnen HR-afdelingen en andere non-IT-organisaties. Het Scrum Event 2019 vindt plaats op donderdag 7 november tussen 9.00 en 18.00 uur, in PG1 te Zaandam.

Inhoudelijke bijdragen

Tijdens het Scrum Event zullen diverse Agile trainers van Agile Scrum Group inhoudelijke breakoutsessies verzorgen, waaronder Frank Verhelst, Klaas van de Gevel, Thijmen Sietsma, Willemijn van Lier en Christiaan Kleczewski. Ook namens Bureau Tromp, een advies- en trainingsbureau gericht op Lean & Six Sigma, zullen twee professionals een breakoutsessie verzorgen: Harm Heimeriks en Armand Rohrböck.