Agile Scrum Group

Agile Scrum Group is een adviesbureau dat zich op non-IT organisaties richt die op een flexibele, wendbare (Agile) manier producten en diensten willen ontwikkelen. Waar Agile en Scrum van oudsher voornamelijk voor IT is gebruikt, wordt deze methodiek steeds meer toegepast op niet-IT projecten. Bijvoorbeeld het opstellen van een gemeentelijke begroting of een marketingcampagne bij een bank, die ook volgens de Scrum methodiek wordt uitgevoerd.

Eisen en wensen van klanten veranderen continu. Door het slim samen werken bij het ontwikkelen van producten en diensten kan hier makkelijk mee om worden gegaan.

Hoe we jullie kunnen begeleiden

Wij van Agile Scrum Group kunnen jouw organisatie op verschillende manieren begeleiden om slimmer samen te werken. Dit doen wij door;

 • Trainingen: wij bieden een breed scala aan trainingen over de verschillende methodieken van het Agile gedachtegoed. Van Scrum en Agile basis tot Liberating Structures en Leading SAFe.
  De trainingen kunnen individueel gevolgd worden in een interactieve trainingssessie of in-company georganiseerd. De in-company training zal altijd worden toegespitst op de organisatie en branche. Voor een overzicht met inhoudelijke informatie per training verwijzen we je graag door naar ons trainingsoverzicht.
 • Coaching: wij begeleiden teams in het toepassen van de opgedane Agile kennis in de praktijk. Onze coaches begeleiden teams op drie verschillende niveaus: 1) het teamniveau, 2) relatieniveau en 3) organisatieniveau.
 • Transformatie: ook begeleiden we de transformatie naar een Agile organisatie. Wij geloven erin dat we samen met jou een unieke aanpak voor iedere specifieke situatie kunnen bedenken.

Hoe zijn wij?

Wat je kunt verwachten van ons team:

 • We helpen je aan de slag met Agile vanuit persoonlijk contact.
 • We houden geen eindeloze theoretische verhalen, maar gaan praktisch aan de slag met leren en veranderen.
 • We zijn creatief in onze kennisoverdracht. We hebben veel leuke templates, tools, en checklists die je laagdrempelig aan de slag helpen.

Hoe werken wij?

Bij Agile Scrum Group is ons doel om jou te leren om zelfstandig slimmer samen te werken. Dat doen we door ‘voordoen, samen doen, zelf doen’.

 • Voordoen: iedere verandering starten we met kennisoverdracht. Het is onze ervaring dat mensen veranderen helemaal niet erg vinden, maar dan wel graag weten waarom de verandering noodzakelijk is.
 • Samen doen: vervolgens gaan we samen aan de slag. Veranderen is makkelijker als je door iemand gecoached wordt die deze verandering al vaker heeft meegemaakt.
 • Zelf doen: na enkele maanden ben je zelfstandig in staat slimmer samen te werken. In deze fase bieden stellen we ons op als kennispartner en zijn we op afroep beschikbaar.

Wil je meer weten over ons?

Heb je vragen over onze aanpak, onze projecten of over onze medewerkers? Neem gerust contact met ons op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Op onze website www.agilescrumgroup.nl posten wij regelmatig nieuwe blogs met handige tools om Agile werken te bevorderen. Daarnaast hebben wij verschillende onze video’s met ervaringen van oud-deelnemers bekijken. Bekijk hier de video-testimonials.

Agile Scrum Group | Nieuws