Lean en Six Sigma expert Bureau Tromp voegt vijf consultants toe

08 november 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bureau Tromp, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in onder meer Lean en Six Sigma, heeft na de eerdere versterking dit jaar opnieuw vijf professionals toegevoegd aan zijn team. Paul van Schaïk, Karan Lalbahadoersing, Jelle Marius, Sjoerd Sijbesma en Harm Heimeriks zijn de afgelopen periode gestart als Lean Six Sigma Consultants.

Opnieuw is het team van Bureau Tromp uitgebreid. Eerder dit jaar voegde het Leidse advies- en trainingsbureau reeds vijf nieuwe professionals toe aan de gelederen. Naar aanleiding van die versterking, afgelopen juli, stelde partner Reinier Tromp deze zomer dat de Lean-opleider na een uitstekend jaar klaar was voor de volgende groeifase*. Tromp: “We hebben een ontzettend succesvol jaar achter de rug als bedrijf. Hierbij werd het mogelijk om een ambitieuze groep aan nieuwe collega's bij ons team te voegen. Dit zijn starters waarvan wij geloven dat ze de energie en kennis hebben om iedere dag slimmer te werken en blijere klanten te maken.”

De afgelopen periode heeft Bureau Tromp zijn groei verder weten voort te zetten, met als gevolg dat er wederom vijf nieuwe professionals aan de slag zijn gegaan bij het adviesbureau. Met hun komst groeit het totaal aantal professionals naar meer dan twintig. Naast dat ze gespecialiseerd zijn in Lean- en Six Sigma-transformaties, zijn de professionals van Bureau Tromp ook experts in digitaal werken bij bedrijven en overheid en op gebieden als zaakgericht werken, documentmanagement en ICT-implementaties**. 

Lean en Six Sigma expert Bureau Tromp voegt 5 consultants toe

Paul van Schaïk werkte na zijn opleiding Management, Economie en Recht aan Hogeschool Rotterdam bij verschillende organisaties in uiteenlopende sectoren. Zo is hij actief geweest in de telecom- en logistieke sector en het zorgdomein, waar hij zich richtte op procesoptimalisatie en het verbeteren van de kwaliteit voor zowel interne als externe klanten. Van Schaik kan bogen op ruime ervaring op het gebied van data, Lean Six Sigma en process mining. Als consultant bij Bureau Tromp ligt zijn focus op het verzorgen van Lean Six Sigma trainingen, process mining en het adviseren van organisaties rondom de inzet van Lean Six Sigma.

Karan Lalbahadoersing werkte ruim vijf jaar in de energie- en telecomsector en daarvoor zo’n vijf jaar in de financiële dienstverlening. Hij kan bogen op uitstekende cijfermatige kennis en heeft ruime kennis van de energie -en telecommarkt. Ook is hij gecertificeerd als Black Belt. In zijn rol als Lean Six Sigma consultant bij Bureau Tromp geeft hij trainingen (Yellow, Orange en Green Belt) en ondersteunt hij bij verbeterprojecten. “Mijn enthousiasme wordt geprikkeld door het continu verbeteren van processen. “Continuous improvement is mijn dagelijkse motto en hier neem ik mensen graag in mee, daar krijg ik energie van”, geeft hij aan. Over zijn keuze voor Bureau Tromp zegt Lalbahadoersing: “Werken bij Bureau Tromp ervaar ik als elke dag een feest! Je kan lekker zelfstandig werken en er is genoeg ruimte voor eigen inbreng. Je leert leuke mensen kennen en je kan van iedereen weer wat opsteken.”

Jelle Marius heeft nationale en internationale werkervaring opgedaan in onder meer de financiële dienstverlening, e-commerce, IT en Lean Six Sigma-consultancy. Binnen Bureau Tromp is Marius werkzaam als adviseur en trainer. Eerder werkte Marius onder meer als Regional Accountmanager bij IT-bureau Login VSI en enkele jaren als Senior Business Developer bij Graydon Nederland, waar zijn focus lag op SaaS- en big data-oplossingen voor bedrijven. In zijn vroege loopbaan werkte hij als Management Trainee en vervolgens als Relatiemanager bij ABN AMRO, en als Business Analyst bij Royal Bank of Scotland. Marius behaalde een Master in Financial Management aan business school TIAS. Over zijn kwaliteiten en keuze voor Bureau Tromp, zegt hij: “Door mijn sterke inlevingsvermogen, analytische vaardigheden en creativiteit, kom ik tot mooie oplossingen. Ik geniet ervan om een organisatie verder te helpen bij het realiseren van kansen of het overwinnen van uitdagingen. Dat is waarvoor ik bij Bureau Tromp werk! Ik krijg energie van een inhoudelijk gesprek over uitdagingen waar mensen en organisaties voor staan.”

Sjoerd Sijbesma startte zijn loopbaan als projectmanager in de petrochemische industrie, na het afronden van zijn opleiding Technische Bedrijfskunde in Groningen. Sijbesma kwam vervolgens terecht in een managementrol, waarin hij verantwoordelijk werd voor verbeterprogramma’s en in aanraking kwam en geënthousiasmeerd werd door diverse verandermethodes en filosofieën als Agile, Lean Six Sigma en Scrum. Zijn expertise op die gebieden zet Sijbesma inmiddels in bij Bureau Tromp, waar hij klanten met behulp van onder meer Lean Six Sigma ondersteunt om hun werk dusdanig in te richten dat klanten hun doelen realiseren, werknemers tevreden zijn en prestaties duurzaam en zichtbaar verbeterd worden. “Bouwen aan een onderscheidende organisatie die een verschil maakt, dat is wat mij inspireert”, aldus Sijbesma. Hij beschrijft zijn nieuwe werkgever als een “dynamische omgeving met enthousiaste collega’s die voor elkaar klaarstaan”.

Harm Heimeriks studeerde af in Scheikundige Technologie in Groningen, waarna hij de afgelopen ruim elf jaar vooral heeft gewerkt in de procesontwikkeling en -optimalisatie. Heimeriks werkte onder andere jarenlang in een leidende rol bij Philips, als projectleider en process engineer. Ook was hij bijna vijf jaar werkzaam als Lead Engineer bij Sonion, een specialist in gehooroplossingen. Bij Bureau Tromp begeleidt Heimeriks, in de rol van Lean Six Sigma Consultant, organisaties met hun Lean-transitie en ondersteunt hij verschillende verbeterprojecten. Ook verzorgt hij trainingen op het gebied van Lean Six Sigma en crypto currencies. Bureau Tromp is volgens Heimeriks “een ondernemend bedrijf met veel vrijheid om eigen initiatieven te ontwikkelen” en door de verscheidenheid aan klanten en opdrachten is volgens hem geen dag hetzelfde. Heimeriks besluit: “De dynamische omgeving zorgt voor veel uitdaging en geeft mogelijkheid jezelf elke dag verder te ontwikkelen.”

* In 2010 werd Bureau Tromp opgericht door Reinier Tromp samen met Bas Kooijman. Gezamenlijk richtten zij twee jaar geleden ook Agile Scrum Group op. Dit bedrijf richt zich op Agile werken binnen non-IT organisaties.

** De ondersteuning van Bureau Tromp kan variëren van één gecertificeerde Lean Six Sigma Black Belt tot aan een compleet projectteam, inclusief ervaren opleiders, processpecialisten en een programmamanager.