Vijf nieuwe professionals starten bij lean opleider Bureau Tromp

27 juli 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bureau Tromp, een advies- en trainingsbureau gericht op Lean en Six Sigma, heeft de afgelopen maanden zijn team versterkt met vijf nieuwe professionals: Niels Maaswinkel, Rogier Kelderman, Edwin Krikke, Kor Stuut en Kim Nieuwenhuisen.

Niels Maaswinkel vervult sinds vijf maanden de rol van Lean Six Sigma Trainer & Consultant. Daarvoor volgde hij zo’n twee jaar het Digital traineeship van talentontwikkelaar YSE. Vanuit die rol heeft hij verschillende bedrijven – in binnen- en buitenland – en in ziekenhuizen Lean verbeterprojecten opgezet en begeleid. Hierbij stonden continu verbeteren en slimmer werken centraal. Maaswinkel heeft ruime ervaring in Lean, procesoptimalisatie, project- en stakeholdermanagement en behaalde een Master in Marketing aan de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Ook Rogier Kelderman startte in maart als Lean Six Sigma Trainer & Consultant. Hij is afkomstig van FanFactory, een bureau dat zich specialiseert in het vergroten van medewerkersbetrokkenheid. Daarvoor werkte hij een jaar als Management Trainee en Implementatiecoach bij Compass Group. Kelderman: “Vanuit mijn achtergrond in de gastvrijheidssector heb ik geleerd hoe je als organisatie continue verbetering kunt realiseren in de richting van de klantwens. Ik geloof dat organisaties tegenwoordig het verschil maken als ze medewerkers in staat stellen om die klantwens ten alle tijden te kunnen realiseren, hiernaartoe verbeteren en zelfs overtreffen. De Lean methodiek is hier bij uitstek de methode voor.” Naast dat hij actief is op projecten van Bureau Tromp geeft hij training in de Lean Six Sigma Yellow, Orange en Green Belts.

Edwin Krikke is sinds mei van dit jaar als Lean Six Sigma Trainer & Consultant aangesteld en werkte eerder zo’n drie jaar als Management Consultant bij KPMG. Vervolgens maakte hij de overstap naar Infront Nederland, onderdeel van Infront Sports & Media, een sportmarketingbureau gespecialiseerd in onder meer event marketing- en hospitalitydiensten. Ruim anderhalf jaar vervulde Krikke de rol van Manager Operations. De overstap naar Bureau Tromp maakte hij vanwege de “resultaatgerichte, persoonlijke projectaanpak en de dynamiek van adviseren, coachen en trainen.” 

Niels Maaswinkel, Rogier Kelderman, Edwin Krikke, Kor Stuut en Kim NieuwenhuisenDe vierde Lean Six Sigma Trainer & Consultant is Kor Stuut. Na te zijn afgestudeerd in een combinatie van Technology & Operations Management aan Rijksuniversiteit Groningen en Operations & Supply Chain Management aan Newcastle University, startte Stuut in 2015 als Young Professional bij Koning & Hartman. Bij het technologiebedrijf heeft Stuut de afgelopen twee jaar verschillende projecten mogen uitvoeren. Over zijn keuze voor Bureau Tromp zegt hij: ”De overstap naar Bureau Tromp heb ik gemaakt om zelf een verdiepingsslag te maken op het gebied van Lean Six Sigma en anderen enthousiast te krijgen om ook met Lean Six Sigma aan de slag te gaan.”

Tot slot sloot in april van dit jaar Kim Nieuwenhuisen zich aan als Senior Lean Six Sigma Consultant. Sinds anderhalf jaar is zij actief als zelfstandig verander & Lean adviseur, waarbij ze kan bogen op meer dan tien jaar aan ervaring, vooral opgedaan binnen Rabobank. In 2007 startte ze bij de bank vanuit een traineeship van talentontwikkelaar ORMIT, om vervolgens door te groeien in diverse managementadvies- en interim-managementrollen. Zo was ze onder meer werkzaam als Lean Consultant, Change Manager en Management Coach. 

Met de komst van de vijf professionals is Bureau Tromp klaar voor de volgende groeifase, vertelt Reinier Tromp, partner bij het adviesbureau uit Amsterdam. In 2010 richtte hij Bureau Tromp samen met Bas Kooijman op, en na een sterke groei in de afgelopen jaren telt het team vandaag bijna vijftien adviseurs en trainers. “We hebben een ontzettend succesvol jaar achter de rug als bedrijf. Hierbij werd het mogelijk om een ambitieuze groep aan nieuwe collega's bij ons team te voegen. Dit zijn starters waarvan wij geloven dat ze de energie en kennis hebben om iedere dag slimmer te werken en blijere klanten te maken”, aldus Tromp. Samen met Kooijman, richtte hij twee jaar geleden ook Agile Scrum Group op. Dit bedrijf richt zich op Agile werken binnen non-IT organisaties.