KPMG partner Ricardo Tülkens stapt over naar PA Consulting

18 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting Group heeft zijn Nederlandse management team versterkt met voormalig KPMG-partner Ricardo Tülkens.

De 54 jaar oude Tülkens brengt meer dan 25 jaar ervaring met zich mee naar PA Consulting Group. De afgelopen zes jaar werkte hij als partner in de Strategy-praktijk van Big Four-kantoor KPMG. Daar gaf hij leiding aan het Supply Chain-team van KPMG Advisory in Nederland en EMEA. Vanuit KPMG vervulde hij tevens de rol van Global Lead Partner voor Signify, het voormalige Philips Lighting. 

Alvorens hij de overstap maakte naar KPMG werkte Tülkens zo’n negen jaar voor BearingPoint, in zijn laatste rol als partner. Tülkens sloot zich aan bij BearingPoint vlak nadat het consultancykantoor zijn management buy out in Europa had afgerond (2004). De ervaren partner heeft een belangrijke rol gespeeld in het verder uitbouwen van BearingPoints footprint in Nederland. In zijn vroege loopbaan werkte Tülkens ook al zo’n tien jaar voor KPMG in een senior rol, en was hij twee jaar werkzaam voor het inhouse-consultancybureau van Philips.

Gedurende de meer dan twintig jaar die hij in management consulting heeft doorgebracht, werkte Tülkens aan tientallen opdrachten voor klanten in onder meer de automotive-, bouw-, chemie-, olie & gas-, productie-, farma- en retailsectoren. Voordat hij in de consultancy werkzaam werd, was Tülkens eigenaar van een retailbedrijf.

KPMG partner Ricardo Tulkens stapt over naar PA Consulting

Bij PA Consulting, een internationaal adviesbureau met circa 2.800 consultants en staf, focust Tülkens zich vooral op het productielandschap. “Binnen de maakindustrie spelen veel issues. Door klantgerichtheid, experimenteren en validatie centraal te stellen, kunnen bedrijven efficiënter producten en diensten creëren die aansluiten bij de behoeften van de klant”, aldus Tülkens.

Gevraagd naar zijn motivatie om zich bij PA aan te sluiten, geeft Tülkens aan dat “PA Consulting in staat is om strategie, innovatie, transformatie en digitalisering te combineren. Een combinatie die organisaties helpt om in de verdergaande digitalisering het beste uit zichzelf te blijven halen, om zodoende verder en sneller te innoveren en disruptieve nieuwe spelers voor te blijven.” 

Mark Griep, de topman van PA Consulting in ons land, is blij met de komst van Tülkens: “Hij is gepokt en gemazeld in de manufacturing-wereld en heeft een prachtig trackrecord. Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten in de industrie de vruchten zullen plukken van zijn ervaring en inzichten.” 

Eerder dit jaar werd Hugo Raaijmakers, voormalig Global Head of Innovation Management bij ING, ook toegelaten tot het partnerschap van PA Consulting Group.