Innovatieleider van ING Hugo Raaijmakers versterkt PA Consulting

15 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hugo Raaijmakers, Global Head of Innovation Management bij de grootste bank van Nederland, ING, maakt de overstap naar de wereld van management consultancy.

“Ik kijk ernaar uit PA’s innovatie-DNA in te zetten om de klanten van PA te helpen verder en sneller te innoveren en disruptie voor te blijven”, aldus Raaijmakers over zijn verhuizing.

Raaijmakers kwam bij ING terecht aan de hand van een niet zo gebruikelijke route. Na anderhalf jaar in het Nederlandse leger te hebben gediend, studeerde hij psychologie en volgde eveneens lessen aan de kunstacademie. Op een later moment verkreeg Raaijmakers ook een MBA. Na verschillende marketingfuncties te hebben bekleed, trad hij in dienst bij Vodafone als Head Online Marketing, waarna hij werd gepromoveerd en verantwoordelijkheid kreeg voor de digitale user experience van Vodafone Nederland.

Hierna vervulde hij circa tien jaar meerdere managementfuncties bij consumentenelektronica- en gezondheidszorggigant Philips. Zo diende hij de multinational als Global Director van de Digital Innovation and Transformation-vleugel van Philips Personal Care. In deze rol leidde hij een team van interne consultants en digitale professionals die producten en diensten voor de unit ontwierpen en afleverden.Hugo Raaijmakers - PA Consulting Group

Bij ING was Raaijmakers in zijn laatste functie als Global Head of Innovation Management verantwoordelijk voor het definiëren en implementeren van het wereldwijde innovatie- en transformatieprogramma van de bank. Initiatieven waaraan hij heeft bijgedragen waren onder meer het helpen van de bank met zijn overgang naar een nieuwe manier van werken, genaamd PACE, “een combinatie van agile, lean startup en design thinking”, legt Raaijmakers uit. 

“We zijn zeer verheugd om Hugo te mogen verwelkomen in ons team”, zegt Mark Griep, die leiding geeft aan PA Consulting Group in Nederland. “Hij is een visionaire leider als het gaat om innovatie en transformatie. Zijn ervaring en inzichten helpen onze klanten om zich verder aan te passen en sneller te transformeren, waardoor ze meer waarde kunnen creëren.” Anita Chandraker, Global Head van de Innovation Services-praktijk van PA Consulting, voegt daaraan toe: “Hugo’s uitgebreide ervaring in het helpen van klanten door digitale innovatie in te zetten zal de reputatie van PA verbeteren om klanten te ondersteunen bij digitale transformaties.”

Bij PA Consulting is Raaijmakers benoemd tot Partner binnen de Innovation Services-praktijk van het kantoor, gevestigd in Utrecht, waar het adviesbureau een team van meer dan 50 professionals huisvest. Wereldwijd heeft de Britse management- en technologieconsultancy meer dan 2.600 experts in dienst, die zijn verspreid over kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Het adviesbureau genereerde vorig jaar wereldwijd een recordomzet van zo'n €525 miljoen. 

In reactie op zijn nieuwe rol benadrukt Raaijmakers de noodzaak voor bedrijven om innovatie te omarmen om de concurrentie voor te blijven. Die conclusie is in lijn met de resultaten van een recente PA-studie waarin werd vastgesteld dat innovatie steeds belangrijker wordt voor het voortbestaan van bedrijven op de lange termijn. Raaijmakers: “Het transformeren van bedrijven om gestructureerde transformatiemachines te worden is essentieel geworden. Door klantgerichtheid, experimenteren en validatie in de kern te plaatsen, kunnen bedrijven efficiënter producten en diensten creëren die aansluiten op de behoefte van klanten.”