Jerry Jansen naar debt advisory-specialist Avaxa

11 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jerry Jansen heeft zich aangesloten bij Avaxa Debt Advisors. De nieuwe Associate brengt tweeënhalf jaar Big Four-ervaring mee naar de Amsterdamse debt advisory-specialist.

De 25-jarige Jansen is deze maand begonnen in zijn nieuwe rol bij Avaxa. Het boutique kantoor legt zich volledig toe op debt advisory voor corporates, (internationaliserende) familiebedrijven en private equity-partijen. Zo werden succesvolle (her)financieringen afgerond voor bedrijven als Vanderlande Industries (wereldleider in bagageafhandeling), Van ’t Hek (bouwbedrijf), NileDutch (rederij), Looye (tomatenkweker) en Oceanco (bouwer van superjachten).

“We begeleiden ondernemingen en private equity op het vlak van financiering, zowel als het goed gaat als wanneer ondernemingen in lastiger financieel vaarwater zitten”, legt Jansen uit. “We begeleiden ze bij het aantrekken van nieuwe financieringen, herfinancieringen en bij financiële herstructureringen.” 

“Wat dit voor mij zo interessant maakt”, vervolgt hij, “is dat je – net als bij M&A – bedrijven bijstaat in periodes die voor het desbetreffende bedrijf zeer cruciaal zijn, zoals bij grote overnames, spronginvesteringen en in geval van een tegenvallende financiële performance waardoor de financiering gaat knellen. Je kunt op deze manier in een hele korte tijd een hele grote impact maken. Ook kun je in een relatief korte tijd in ‘heel veel keukens kijken’. Daarnaast is voor mij het debt advisory-domein een hele mooie combinatie van commercie en ‘harde’ analyses.” 

Jerry Jansen naar debt advisory-specialist Avaxa

Jansen kan bij zijn nieuwe werkgever op het gebied van advisering voortbouwen op zijn trackrecord bij Deloitte, waar hij begon na eerst een half jaar als audit-stagiair bij Big Four-concurrent PwC te hebben doorgebracht: “Bij Deloitte heb ik twee jaar op de M&A-afdeling gewerkt. Door het M&A-traineeship heb ik kennis mogen maken van alles aspecten van M&A, waarna ik uitgestroomd ben bij de Transaction Services-afdeling. Ik heb hier met veel enthousiasme bijgedragen aan M&A-processen van een grote verscheidenheid aan bedrijven, in verschillende sectoren en qua grootte variërend van midmarket tot beursgenoteerd.” 

Dit jaar besloot Jansen dat het tijd was voor een volgende stap: “Hoewel ik het bij Deloitte zeker naar mijn zin had, merkte ik na twee jaar aan mezelf dat ik toch echt wat miste. Ik wilde iets gaan doen met een wat meer ondernemende inslag, wat bij een Big Four natuurlijk lastig is. Via een gemeenschappelijke connectie kwam ik terecht bij Avaxa, een leuke ondernemende club met onwijs veel kennis op het gebied van financiering, eigenlijk precies waar ik naar op zoek was.” 

“Ik verwacht binnen Avaxa dichter bij de cliënt te staan, meer impact op cliënten te kunnen maken en meer commerciële verantwoordelijkheid te dragen”, geeft de kersverse Associate aan. “Ik zet mijn energie graag in om Avaxa verder uit te bouwen tot een toonaangevende debt advisory-boutique.”

Martijn Mouwen, medeoprichter van Avaxa, reageert verheugd op de komst van Jansen: “Wij zijn blij dat we Jerry hebben kunnen overtuigen vanuit een Big Four-firm de overstap naar een boutique als Avaxa te maken. Met Jerry en zijn bij Deloitte opgedane ervaring versterken we de onderkant van Avaxa verder, wat ons nog meer slagkracht geeft op zowel het vlak van origination als de executie van opdrachten. Met Jerry erbij verwachten we Avaxa verder te kunnen laten groeien.”