Floris de Kort verruilt PwC voor debt advisory boutique Avaxa

19 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een jaar na de oprichting van Avaxa hebben de twee oprichters een nieuw teamlid aan hun boutique toegevoegd. Floris de Kort, tot afgelopen maand Manager bij PwC, is als Director gestart bij de debt advisory specialist.

Floris de Kort heeft de afgelopen drie jaar gewerkt voor PwC, in zijn laatste rol als Manager binnen de debt advisory praktijk van het Big Four kantoor. In de zomer van 2014 sloot hij zich bij PwC aan als Senior Consultant, nadat hij ongeveer vijf jaar voor de Corporate Banking tak van Rabobank had gewerkt in diversie functies in binnen- en buitenland. De Kort startte zijn carrière als Management Trainee bij de tweede bank van Nederland, na in 2009 te zijn afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zijn besluit om PwC te verlaten voor een boutique adviesfirma is hem ingegeven door zijn drang om te werken in een meer “ondernemende omgeving”, aldus De Kort. “Ik verwacht binnen Avaxa dichter bij de cliënt te staan en meer commerciële verantwoordelijkheid te dragen.”

Floris de Kort, Lonneke Arntz en Martijn Mouwen

Avaxa is een boutique die zich volledig toelegt op debt advisory voor corporates, (internationaliserende) familiebedrijven en private equity bedrijven. Het bureau werd opgericht in de zomer van 2016 door Martijn Mouwen en Lonneke Arntz – niet geheel toevallig alumni van PwC en de Rabobank. De Kort was dan ook een goede bekende van de twee medeoprichters, zo werkte hij in het Debt Advisory team van PwC waaraan Mouwen leiding gaf.

De versterking van het team met De Kort was, volgens Mouwen, nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar de diensten van Avaxa. “Op dit moment werken wij aan een aantal lopende opdrachten met een totaal schuldpakket boven €1 miljard” – voor Nederlandse begrippen een bijna ongekend hoog bedrag voor een debt advisory boutique. De groei van de vraag naar de diensten van Avaxa wordt mede verklaard door het hoogwaardige werk dat het bureau de afgelopen twaalf maanden afleverde, waaronder (her-)financieringen voor Travix (bedrijf achter cheaptickets.nl en vliegwinkel.nl), Van ’t Hek en Verder International.

In de rol van Director bij Avaxa zal De Kort de twee partners ondersteunen met zowel business development als project delivery. “Ik zet mijn energie en passie voor het vak financieren graag in om Avaxa verder uit te bouwen tot een toonaangevende debt advisory boutique”, sluit hij af.