Larissa Avans verruilt Big Four-kantoor voor boutique Avaxa

13 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na twee jaar te hebben gewerkt in een Big Four-omgeving heeft Larissa Avans de overstap gemaakt naar boutiquekantoor Avaxa, waar ze is gestart als Associate.

In haar twee jaar bij Deloitte werkte Larissa in de Financial Advisory-praktijk, die vooral gericht is op financieel-economisch advies in de context van transacties.

“Ik heb meegewerkt aan due diligence-projecten voor fusies & overnames, financiële herstructureringsprojecten en financiële carve-outs van ondernemingen”, aldus de 27-jarige Larissa over haar opgedane werkervaring.
Larissa Avans, Associate, AvaxaHoewel die ervaring voor de jonge adviseur een steile leercurve opleverde, groeide de behoefte om meer impact te maken, zowel binnen het projectteam als op de klant.

“Bij partijen als de Big Four worden teams in de regel hiërarchisch opgebouwd”, legt Larissa uit. Bij Avaxa verwacht ze wat vrijer te kunnen opereren, en daarmee tegelijk ook “meer verantwoordelijkheid” te kunnen pakken en meer exposure te krijgen bij klanten.

“Binnen Avaxa krijg je de kans om snel inhoudelijk betrokken te raken over de hele breedte van projecten. Zo kan ik meer impact maken, en daar haal ik uiteindelijk mijn voldoening uit.”

Naast de boutique-positionering (Avaxa telt inmiddels zes adviseurs) sprak ook de focus van het in Maarssen gevestigde kantoor Larissa aan. Avaxa is een specialist in debt advisory en heeft sinds de oprichting in 2016 ruim 60 financieringstransacties afgerond, met een totaal schuldpakket van ongeveer €6 miljard – variërend van impactvolle financiële herstructureringen tot zichtbare (her)financieringen.

“Avaxa werkt voor corporates, familiebedrijven en private equity. We adviseren klanten in alle fases van de levenscyclus”, licht Larissa toe.

Bij haar ontmoeting met het team was ze direct overtuigd dat de overstap naar de boutique de juist beslissing was. “De persoonlijke klik en de oprechte aandacht voor de persoon binnen het team gaven de doorslag in mijn keuze. Ik zet mijn opgedane ervaring graag in om bij te dragen aan de verdere groei van Avaxa en haar ontwikkeling tot een toonaangevende speler in de Nederlandse debt advisory-markt.”