Bert Greven versterkt restructuring-activiteiten van Avaxa

29 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bert Greven heeft zich als Associate Partner aangesloten bij Avaxa. Met de komst van de zeer ervaren bankier versterkt de debt advisory-boutique haar activiteiten op het gebied van herstructurering. 

“Langzaamaan zien wij het restructuring-werk toenemen”, vertelt Avaxa-medeoprichter Martijn Mouwen. “Niet alleen meer in de traditioneel lastige sectoren als oil & gas, shipping en retail, maar ook daarbuiten. Vanwege (deels) zich niet materialiserende groei van ondernemingen, terwijl bij het structureren van de financiering daar wel vanuit is gegaan, zien wij in toenemende mate dat financieringen beginnen te knellen en aangepast dienen te worden. Avaxa Debt Advisors kan ondernemingen en private equity daar goed bij ondersteunen en begeleiden.”

In het kader van deze groeiende vraag naar herstructureringsdiensten heeft Avaxa Bert Greven aangetrokken. De nieuwe Associate Partner – die per februari begint – heeft een lange carrière bij Rabobank achter de rug. Hij begon in 1975 en nam vorig jaar afscheid bij de bank. Van zijn maar liefst 43 jaar bij de bank was hij 22 jaar actief op het gebied van financiële herstructurering. “Bert heeft een aanzienlijk aantal grote en complexe herstructureringen – met veel verschillende stakeholders – geleid en succesvol afgerond”, aldus Mouwen.

Bert Greven, Associate Partner bij Avaxa

Greven geeft aan uit te kijken naar zijn nieuwe rol, die hij combineert met zijn kersverse rol als adviseur van het bestuur bij scheepvaartbedrijf Royal Wagenborg. “In mijn loopbaan heb ik brede ervaring opgedaan in het oplossen van complexe financiële vraagstukken”, aldus Greven. “Graag blijf ik mijn ervaring actief inzetten. Ik heb nog steeds de energie en de drive die ik graag gebruik om cliënten van Avaxa te helpen hun (financiële) doelen te bereiken. Ik heb bewust voor Avaxa gekozen omdat het een enthousiast team is dat de drive heeft en hard op weg is om een toonaangevende debt advisory-boutique te worden.”

Met de komst van Greven groeit het team van Avaxa naar vijf adviseurs. Naast oprichters
Mouwen en Lonneke Arntz – Arntz werkte net als Greven lange tijd voor Rabobank – bestaat het team uit Floris de Kort en Jerry Jansen. Het ruim drie jaar geleden opgerichte Avaxa legt zich volledig toe op debt advisory voor corporates, (internationaliserende) familiebedrijven en private equity. De boutique biedt advies bij het aantrekken van nieuwe financieringen, herfinancieringen en financiële herstructureringen.