Kirkman Company trekt consultants aan voor HR-praktijk

12 augustus 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft twee nieuwe professionals toegevoegd aan het team: Maud Schaapveld start als consultant, terwijl Paulien Goudsmit het team versterkt als junior consultant. Ze versterken allebei de HR & Employee Experience practice.

Maud Schaapveld is sinds begin augustus gestart bij Kirkman Company
, met 80+ professionals een middelgroot adviesbureau dat zich specialiseert in het transformeren van organisaties naar “100% relevantie voor alle stakeholders”. Schaapveld maakt onderdeel van de HR & Employee Experience practice van het bureau, die opdrachtgevers helpt met bijvoorbeeld HR-strategie, HR-inrichting, HR-(out)sourcing, HR-IT en HR-procesoptimalisatie

De kersverse consultant is afkomstig van Berenschot, waar ze als ruim drie jaar werkzaam is geweest en ervaring opdeed in verschillende sectoren en met verschillende HR-thema’s. Zo heeft Schaapveld zich onder andere bezig gehouden met vraagstukken gericht op de inrichting van het werk (in functies en rollen) en de ontwikkeling van medewerkers (performance management, talentmanagement en leren & ontwikkelen). Terugblikkend op deze periode, geeft ze aan: “Ik vind het belangrijk dat het werk dat ik doe op een positieve wijze bijdraagt aan de groei van de medewerker en van de organisatie, en aan de relatie tussen beiden.”

Aan het begin van haar carrière was Schaapveld zo’n anderhalf jaar actief voor softwareleverancier Raet. Daar was ze na afronding van de master Strategisch HRM aan de Universiteit Utrecht haar loopbaan gestart en volgde ze, in de rol van HR-consultant, een traineeshipprogramma. Dat programma richtte zich naast op persoonlijke ontwikkeling ook op het opdoen van systeemkennis en het ondersteunen van klanten bij het optimaliseren van HR processen. Na afronding van het traineeship stroomde Schaapveld door naar de rol van projectmanager, een rol waarin ze verantwoordelijk is geweest voor projecten gericht op optimalisatie van het HR systeem.

Schaapveld ziet uit naar haar nieuwe rol bij Kirkman Company: “Met de combinatie van mijn ervaringen bij Raet en Berenschot heb ik een goede basis gelegd voor mijn werk bij Kirkman Company. Ik kijk er naar uit om mijn bijdrage te kunnen leveren aan de transformatie van opdrachtgevers naar meer relevante organisaties.”

Maud Schaapveld en Paulien Goudsmit - Kirkman CompanyOok Paulien Goudsmit heeft zich deze maand bij Kirkman Company’s HR & Employee Experience practice gevoegd, in de rol van junior consultant. In lijn met haar wens om in diverse teams en omgevingen te werken binnen een HR setting, zal Goudsmit zich bij het bureau nu mogen gaan focussen op HR transformaties om, zo legt het bureau uit, “een krachtige HR-functie te realiseren en de wendbaarheid van organisaties te vergroten”.

Voorafgaande aan haar start bij Kirkman Company, rondde Goudsmit aan Universiteit Leiden een bacheloropleiding in Psychologie af, gevolgd door een masterstudie in Occupational Health Psychology. Gedurende deze master nam zij deel aan het Leiden Leadership Honours programma waarin ze een onderzoeksopdracht uitvoerde voor Janssen Pharmaceutica. Met het schrijven van haar masterthesis 'The happy-productive worker hypothesis, a self-fulfilling prophecy?' heeft Goudsmit zich verdiept in de effecten die subjectieve percepties van een relatie tussen werknemerstevredenheid en -prestatie hebben op prestatie beoordelingen vanuit management.

Verder deed de jonge adviseur ervaring op in het buitenland. Zo doorliep ze haar afstudeerstage bij 2U in Kaapstad, voor wie ze een onderzoek verrichte en advies uitbracht over de effectiviteit van de (gewenste) arbeidsvoorwaarden. Ook was ze nauw betrokken bij een project rondom diversiteitsquota en inclusie. Na haar terugkomst was Goudsmit een jaar actief als Business Relations Manager in het landelijk bestuur van Socrates Nederland, het honours netwerk voor studenten in alle richtingen en locaties van Nederland.

De HR & Employee Experience practice van Kirkman Company wordt geleid door Fred Sonneville
en Tim Meurs. Enkele maanden geleden werd het team nog versterkt met de komst van twee Principal Consultants: Carmen Dijk en Sander Kloppenburg. Laatstgenoemde is ook actief binnen de HR & Employee Experience practice. Met de komst van Maud Schaapveld en Paulien Goudsmit, werken er nu meer dan 75 professionals bij Kirkman Company.