Royal HaskoningDHV trekt Marc van Aart aan voor zorgconsultancytak

24 juli 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Royal HaskoningDHV heeft Marc van Aart aangetrokken om te helpen bij het uitbouwen van de consultancypraktijk in de zorgsector, waarbij hij zich in het bijzonder zal richten op digitale transformatie. Van Aart, die is aangesteld als Associate Director Healthcare Innovation, brengt meer dan 25 jaar aan ervaring in de zorg mee naar het ingenieurs- en adviesbureau.

Gevestigd in Amersfoort is Royal HaskoningDHV een ingenieurs- en adviesbureau met wereldwijd 6.000 professionals, waarmee het behoort tot de 40 grootste ingenieursbureaus ter wereld. Het bedrijf is actief in uiteenlopende markten, waaronder focusgebieden als energie, gebouwen, industrie, luchtvaart en stedelijke gebiedsontwikkeling.

Sterk trackrecord in de zorg

Hoewel Royal Haskoning zich, vanuit een marktperspectief bezien, niet primair richt op de zorgsector, is het vanuit zijn verschillende expertisegebieden wel zeer actief binnen het zorgdomein en voor opdrachtgevers binnen het landschap. Zo kan het ingenieurs- en adviesbureau bogen op een sterk trackrecord binnen de ziekenhuisconsultancy, waar het opdrachtgevers onder andere helpt bij het ontwerpen en plannen van de bouw van nieuwe ziekenhuizen, het verbeteren van bouwprestaties of het optimaliseren van bestaande ziekenhuizen.

Ook ondersteunt Royal HaskoningDVH bijvoorbeeld bij het optimaal managen van de bezettingsgraad, of bij tech-implementaties binnen bedrijfsruimtes en gebouwen, of bij het verduurzamen ervan. “Royal HaskoningDHV kan ziekenhuizen helpen hun gebouwen op strategisch, tactisch en operationeel niveau te optimaliseren, zowel op het gebied van kostenbesparingen als een hoger gezondheidsrendement”, aldus het ingenieurskantoor.

Praktijkvoorbeelden van dit sterke trackrecord zijn er legio. Zo heeft Royal HaskoningDHV ondersteund bij de bouw en oplevering van het Grand Hôpital de Charleroi, een van de grootste privéziekenhuizen in het Franstalige gedeelte van België. In Denemarken verzorgde het ingenieursbureau het ontwerp van een universitair ziekenhuis in Aalborg en het Hvidovre ziekenhuis in Kopenhagen, terwijl het dat in China deed voor het Honliy ziekenhuis. In Bangkok, Thailand, ontwierp het het Princess Maha Chakri Sirindhorn-gebouw van het universitair ziekenhuis Ramathibodi, terwijl het dit in Zuid-Afrika deed voor het districtziekenhuis in Pixley. En in ons land is de nieuwe constructie en renovatie van het Erasmus MC Rotterdam een van de grotere gerealiseerde projecten van Royal HaskoningDHV.

Royal HaskoningDHV trekt Marc van Aart aan voor zorgconsultancytak

Uitbreiding consultancydiensten

Om zijn dienstenaanbod en expertise verder uit te bouwen, heeft Royal Haskoning nu een ervaren interimmanager en bestuurder aan het team toegevoegd: Marc van Aart. In zijn vroegere loopbaan heeft Van Aart, die een bedrijfskundige en medische achtergrond heeft, verschillende directiefuncties bekleed. Zo was hij onder meer werkzaam bij het Maasstad Ziekenhuis, zorginstelling Aafje, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) en de Vereniging van Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie (VZVZ). In 2018 sloot hij zich aan bij Twynstra Gudde, waar hij ad interim plaatsnam in de directie van Twynstra Gudde Zorg, de zorgpraktijk van het organisatieadviesbureau, die hij de afgelopen periode heeft helpen uitbouwen.

Van Aart beschikt over jarenlange ervaring met implementatieadvies in de care, cure en eerstelijnszorg. Zijn expertisegebieden liggen op het vlak van strategie, marketing, integrale capaciteitsmanagement en digitale transformaties. Ook heeft hij ruime ervaring op gebieden als value based health care, digital transformation, eHealth en blockchain.

Bij Royal HaskoningDHV zal Van Aart een bijdrage leveren aan de uitbreiding van de Healthcare Consultancy-diensten en bij het uitbouwen de dienstverlening rondom digitale transformaties. Van Aart over zijn nieuwe rol: “Graag verbind ik mijn visie, kennis en ervaring op het gebied van data-driven healthcare aan het producten- en dienstenportfolio van Royal HaskoningDHV op het gebied van vastgoed, logistiek en energietransitie.”
 

Sander Vorselman, Associate Director & Business Development Healthcare van Royal HaskoningDHV, is verheugd over de versterking met Van Aart: “Ons streven is een omgeving te creëren die bijdraagt aan zorg, welzijn en gezondheid, waarin de mens centraal staat. Met Marc in ons team zullen we samen met onze klanten de volgende stappen in de (digitale) transitie naar het zorglandschap van de toekomst zetten.”