Zes Outsystems consultants gestart bij IT-bureau CoolProfs

17 juli 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

CoolProfs heeft zes nieuwe junior OutSystems-consultants in dienst genomen. Vijf van hen – Jasper Blikman (26), Marjolein Scheers (25), Matthew de Jong (23), Robert Koetsier (25) en Rosalie Schipper (26) – volgden via YoungCapital NEXT een OutSystems traineeship en zijn inmiddels aan het werk gegaan bij de IT-dienstverlener. Ook Tom Jaspers (30) is in korte tijd opgeleid tot junior OutSystems-consultant. Hij kwam via softwareleverancier en IT-opleider Sogyo met CoolProfs in contact. 

De ‘war for talent woedt anno 2019 hevig in vrijwel elke sector, en in het bijzonder in de markt voor IT-professionals. Nederland telt volgens een recente telling meer dan 377.000 IT-professionals, toch neemt de schaarste in rap tempo toe. Door de opkomst van digitalisering en nieuwe opkomende technologieën staan bedrijven en overheden te springen om IT-talent.

Tegen de achtergrond van deze ontwikkelingen schakelde CoolProfs begin dit jaar de hulp in van Young Capital om het bureau te helpen geschikte junior consultants te vinden en te trainen. In het kader van deze samenwerking werft een speciaal aangesteld recruitmentteam van YoungCapital NEXT nieuwe kandidaat-consultants en brengt deze in contact met CoolProfs.

OutSystems traineeship

Na een uitgebreide sollicitatieprocedure werd een match gevonden tussen het bedrijf en een eerste groep van kandidaten, die het acht weken durende OutSystems traineeship hebben gevolgd. Dit traineeprogramma van CoolProfs heeft als naam het ‘OutSystems traineeship’ gekregen, een verwijzing naar de specialisatie van het IT-adviesbureau op het gebied van low-coding. OutSystems is een leverancier van een zogeheten Rapid Application Development (RAD)-platform – een low-code ontwikkelplatform dat professionals in staat stelt om zelfs met weinig technologische vaardigheden oplossingen en tools te coderen. 

Anders dan met traditionele programmeertalen, zoals bijvoorbeeld Java, C++ of C#, hoeven softwareontwikkelaars met OutSystems vrijwel geen code te schrijven, maar kunnen ze een applicatie modelleren met ‘blokken’ voorgeschreven code. Software ontwikkelen gaat zo veel sneller en is minder complex en foutgevoelig 

Zes trainees omgeschoold tot Outsystems experts bij CoolProfs

In de zoektocht naar geschikte kandidaten is bewust niet gezocht naar opgeleide IT’ers, maar naar andere hoogopgeleiden met een affiniteit voor IT, en bovenal een hoog analytisch vermogen en goede communicatievaardigheden. Vijf trainees – Rosalie Schipper, Robert Koetsier, Marjolein Scheers, Matthew de Jong en Jasper Blikman – doorliepen met succes het traineeshiptraject van YoungCapital NEXT en zijn inmiddels als kersverse OutSystems-experts aangenomen bij CoolProfs. Zij zijn vergezeld door een zesde aanwinst bij CoolProfs, Tom Jaspers, die via softwareleverancier en IT-opleider Sogyo met CoolProfs in contact is gekomen.

Gevestigd in Oude Wetering en met ruim 60 professionals, levert IT-consultancybureau CoolProfs traditionele IT-diensten, waaronder IT-advies, het ontwikkelen van applicaties, het implementeren van ICT-systemen en beheer & onderhoud. CoolProfs is bovendien gespecialiseerd in Rapid Application Development, waarbij het gebruikmaakt van het OutSystems-platform.
 

Nieuw aan boord

De zes kersverse IT-consultants hebben uiteenlopende hbo- en wo-opleidingen afgerond en werkervaring opgedaan in eveneens uiteenlopende functies, zoals vertaler, communicatie-expert, ijzerwarenverkoper, beauty-adviseur, helpdeskcoördinator en supermarktfiliaalmanager. Opdrachtgever CoolProfs toont zich zeer enthousiast over de versterking van het team. Algemeen directeur en medeoprichter van CoolProfs, Eric ten Harkel, licht toe: “Wat deze jonge mensen met elkaar gemeen hebben, is dat ze een bovengemiddelde interesse hebben in IT, maar niet de mogelijkheid hadden die toe te passen in hun beroepskeuze. Ik ben blij dat YoungCapital NEXT deze knappe koppen met ons in contact heeft gebracht.” 

Ook YoungCapital NEXT is zeer te spreken over het verloop van het eerste OutSystems traineeship, vertelt Maurice Peeters, Director YoungCapital NEXT: “We zien dat de markt steeds meer behoefte heeft aan goed getraind jong talent met de juiste soft skills. De OutSystems trainees hebben precies de vaardigheden geleerd die ze nodig hebben als softwareontwikkelaar en passen die nu al direct toe in de praktijk als volwaardige CoolProfs-medewerkers. Dat is geweldig om te zien.”

Hij benadrukt bovendien de kracht van de verschillende achtergronden: “De diversiteit aan expertise en persoonlijkheidskenmerken van deze groep sluit mooi aan bij onze ambitie om als strategisch partner bij onze klanten aan tafel te komen. Deze zes junior consultants hebben het in hun mars ons daarbij verder te helpen.” Na een evaluatie zal er later dit jaar opnieuw een OutSystems traineeship volgen voor CoolProfs, dat actief is voor grote klanten als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet.