Danny Kok begint als OutSystems-consultant bij Coolprofs

22 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener CoolProfs heeft met de benoeming van Danny Kok (30) als medior consultant, zijn team van OutSystems developers verder uitgebreid.

Eric ten Harkel, algemeen directeur en medeoprichter van CoolProfs, zegt in een reactie: “Het is mooi om te zien dat OutSystems steeds meer tractie krijgt in de markt en dat ook steeds meer developers interesse tonen om ermee te werken. Danny heeft ruime ervaring in zakelijke omgevingen en een analytische kijk op bedrijfsprocessen. Hij is al in staat gebleken zijn kennis te vertalen naar IT-oplossingen die direct waarde opleveren voor organisaties. Dat zijn precies de skills die wij zoeken in consultants. Danny heeft zijn sporen al verdiend en past uitstekend in ons team.”

Sterke groei in krappe IT-markt

De IT-dienstverlener, opgericht in 2000, is de laatste jaren sterk aan het groeien. Onlangs nog startten zes nieuwe junior OutSystems-consultants. Net als veel IT-spelers in de markt heeft ook Coolprofs te maken met de kansen en dreigingen in de markt, als gevolg van de opkomst van digitalisering en nieuwe opkomende technologieën. Hierdoor is onder meer de vraag in de markt naar het alsmaar schaarse wordende beschikbare IT-talent explosief toegenomen. Nederland telt volgens een recente telling meer dan 377.000 IT-professionals.

Tegen de achtergrond van deze ontwikkelingen schakelde CoolProfs begin dit jaar de hulp in van Young Capital om het bureau te helpen geschikte junior consultants te vinden en trainen. In het kader van deze samenwerking werft een speciaal aangesteld recruitmentteam van YoungCapital NEXT nieuwe kandidaat-consultants en brengt deze in contact met CoolProfs.

CoolProfs benoemt Danny Kok tot OutSystems consultantDanny Kok, die is aangesteld als Medior consultant, is de nieuwste aanwinst voor Coolprofs. Kok heeft een achtergrond in de logistieke sector en werkte voor zijn aanstelling bij CoolProfs ruim twee jaar bij Samskip, een internationale speler op het gebied van multimodale logistieke dienstverlening. Daar maakte hij in de functie van IT Solutions Developer kennis met het low-code platform (Rapid Application Development) van IT-adviesbureau en low-code specialist OutSystems. Dit platform stelt professionals in staat om zelfs met weinig technologische vaardigheden oplossingen en tools te coderen. 

Het was bij Samskip dat Kok voor het eerst in aanraking kwam met CoolProfs, dat samen met het bedrijf een nieuw Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem had ontwikkeld. De overstap naar CoolProfs was een “logische keuze”, vertelt Kok. “Ik haal veel voldoening en plezier uit het ontwikkelen met OutSystems. Ook wil ik graag andere sectoren leren kennen en aan uiteenlopende projecten werken. Door mijn positieve ervaringen met CoolProfs was het een gemakkelijke keuze.”

Plezier en professionaliteit

Kok vertelt hoe hij Coolprofs zag als een ideale plek om zich verder te ontwikkelen als developer, onder meer door het “grote aantal ervaren Outsystems-consultants” dat bij Coolprofs in dienst is en vanwege de “verscheidenheid aan projecten”. Hij voegt toe: “Tijdens onze samenwerking bij Samskip waren me de mix van plezier en professionaliteit van de organisatie al opgevallen”. 

Coolprofs adviseert opdrachtgevers over creatieve IT-oplossingen en denkt mee over hoe bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild kunnen worden. Daarbij werkt de ICT-dienstverlener volgens Agile- en scrum-methoden en gebruikt het hiervoor onder meer het low-code platform van OutSystems.

Onder de klantenkring van Coolprofs zijn vooraanstaande organisaties te vinden als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet.