CoolProfs-oprichters dragen stokje over aan Camilla Ramberg

09 oktober 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De oprichters van CoolProfs, Luuc van der Meer en Eric ten Harkel, hebben zo’n twintig jaar na de oprichting van het bedrijf het stokje overgedragen aan de 40-jarige Camilla Ramberg.

Het was het jaar 2000 toen Van der Meer en Ten Harkel hun krachten bundelden en samen CoolProfs oprichtten. Sinds de start is het bedrijf gespecialiseerd in IT-consultancy en de ontwikkeling van maatwerkapplicaties. Na de overname van Tri-IT in 2008 is het bedrijf zich verder gaan transformeren tot een specialist in low-code.

Vandaag de dag is CoolProfs volledig toegespitst op low-code en mocht het zich als eerste bedrijf in ons land een partner noemen van OutSystems, een leverancier van een zogeheten Rapid Application Development (RAD)-platform (een low-code ontwikkelplatform dat professionals in staat stelt om zelfs met weinig technologische vaardigheden oplossingen en tools te coderen). Gevestigd in Oude Wetering, werkt CoolProfs voor grote opdrachtgevers als ING, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, GVB, RET, Quantore, Samskip en WoningNet.

Low-code neemt enorme vlucht

In het huidige landschap, waarin organisaties het realiseren van op technologie gebaseerde innovaties met software hoog op hun strategische agenda hebben staan, hebben low-code platforms de laatste jaren een enorme vlucht genomen. In toenemende mate worden low-code platforms ingezet om modelgebaseerd software te ontwikkelen. Deze manier van programmeren kan eraan bijdragen dat digitale transformaties gemakkelijker doorgevoerd kunnen worden.

Volgens experts zal de populariteit van low-code en de omzet die low-code platforms genereren ook de komende jaren blijven stijgen, van $4,4 miljard nu naar zo’n $22 miljard tegen 2022. Deze groei is niet verrassend, aangezien bedrijven deze vorm van programmeren in toenemende mate omarmen vanwege de diverse bijkomende voordelen.
Eric ten Harkel, Camilla Ramberg en Luuc vander Meer
De kersverse algemeen CoolProfs-directeur Camilla Ramberg krijgt de verantwoordelijk over een team van ongeveer 100 medewerkers (in 2000 werkte er vijf professionals) en een jaaromzet van bijna €11 miljoen. Ramberg toont zich enthousiast over haar nieuwe werkgever: “Ik heb CoolProfs leren kennen als een bedrijf waar met veel plezier en betrokkenheid gewerkt wordt. De aanwezige kennis en ervaring met low-code ontwikkelplatform OutSystems is ongekend in de Nederlandse markt.”

Ruime IT-saleservaring

Ramberg werkte de afgelopen drie jaar al bij CoolProfs in de rol van Senior Sales Consultant. In deze functie hield ze zich bezig met het acquireren en begeleiden van nieuwe klanten en projecten. Ze was verantwoordelijk voor grote klantprojecten voor onder andere Rainforest Alliance (voorheen UTZ Certified) en netbeheerder Stedin. Ramberg heeft gedurende haar loopbaan ruime saleservaring opgedaan in de IT-branche. Voorafgaande aan haar start bij CoolProfs werkte ze onder meer bij software- en consultancybureau Rally Software, waar ze als major account manager verantwoordelijk was voor sales in de Benelux. Eerder fungeerde ze als salesmanager bij Webex, onderdeel van Cisco Systems. 

Ten Harkel toont zich verheugd over de benoeming van Ramberg: “Luuc en ik zijn erg blij dat Camilla uit eigen beweging naar ons toe kwam en zei, ‘Jullie doen het goed, maar het kan beter’. Ze heeft de visie en gedrevenheid om deze taak op zich te nemen. Wij hebben met veel liefde CoolProfs grootgebracht en weten dat het tijd is om ons kindje los te laten zodat het zich verder kan ontwikkelen. Luuc en ik kunnen met vertrouwen een stapje terug doen.” 

Koers voortzetten

Vooruitkijkend sluit Ramberg af: “Ik zal de door Luuc en Eric ingezette koers voortzetten en me daarbij inzetten om CoolProfs steviger te positioneren als krachtige OutSystems-partner in de markt.” De twee oprichters zullen bij CoolProfs betrokken blijven, met een focus op technologische ontwikkeling en positionering.