IG&H koopt OutSystems-teams in Nederland en Portugal

28 mei 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Door overnames van het Nederlandse Isengard Solutions en een team van de Portugese technologieprovider Noesis heeft IG&H Consulting ongeveer 45 consultants gespecialiseerd in OutSystems toegevoegd aan zijn personeelsbestand.

De nieuwe experts zullen de diensten van IG&H Consulting gaan leiden het gebied van OutSystems, een van ‘s werelds meest gebruikte low-code platforms voor snelle applicatieontwikkeling. OutSystems, dat in 2001 werd opgericht in Portugal, heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten en zag de markt waarin het actief is de afgelopen jaren enorme groeien als gevolg van de toenemende vraag naar digitale transformatiediensten. Met behulp van low-code kunnen organisaties zich losmaken van legacystructuren en hun IT-teams helpen flexibeler, effectiever en productiever te worden, terwijl ze hun klanten kunnen voorzien van betere producten/diensten en customer experience.

Het belangrijkste voordeel van low-code is dat een bedrijf de mogelijkheid krijgt om een bijdrage te leveren aan de gehele ontwikkelingscyclus, omdat de ontwikkeling van applicaties niet langer berust op codering, waarvoor programmeerkennis vereist is, maar op modellering, wat veel toegankelijker is.

Jan van Hasenbroek, oprichter en Managing Partner van IG&H, ziet in toenemende mate dat klanten overgaan op low-code. Dat geldt zowel voor corporates als middelgrote bedrijven: “Onze relaties in retail, health en finance, willen sneller digitaliseren. Mobiele applicaties maar ook de vernieuwing van de core systems staan hierbij centraal. Middels ‘high productivity platforms’, zoals OutSystems, kunnen wij hen veel sneller en tegen lagere kosten innovatieve businessoplossingen bieden.”IG&H versterkt OutSystems praktijk

Ongeveer twee jaar geleden besloot IG&H, na de markt van platforms voor applicatieontwikkeling (zoals Appian, Mendix, Nintex, Pega en PowerApps) te hebben geïnventariseerd, voor OutSystems te kiezen. In januari vorig jaar formaliseerde het bedrijf deze keuze door een strategische samenwerking aan te gaan met softwarefabrikant OutSystems. Mark Boerekamp, partner bij IG&H, reageerde destijds op het nieuwe samenwerkingsverband: “OutSystems is het meest geavanceerde low-code-platform van dit moment en wordt door analisten hoog gewaardeerd. Het platform past perfect in de wens van opdrachtgevers om sneller hoogwaardige technische oplossingen te realiseren en tegelijkertijd te voldoen aan de wensen en verwachtingen van klanten.” 

In de afgelopen zeventien maanden heeft IG&H Consulting projecten gerealiseerd met OutSystems in de drie belangrijkste sectoren waarin het bedrijf actief is – retail, financiële dienstverlening en gezondheidszorg. Nu heeft de groeiende vraag naar OutSystems-expertise het adviesbureau aangemoedigd om een team van zo'n 45 OutSystems-consultants aan zijn organisatie toe te voegen.

Portugal

In Portugal heeft IG&H een team van dertig technologie-experts – waaronder verschillende Senior Developers en Enterprise Cloud Architects – van Noesis overgenomen. Het in Lissabon gevestigde team brengt een schat aan ervaring op het gebied van softwareontwikkeling en -infrastructuren naar het bedrijf en staat sindsdien onder leiding van Nuno Pacheco, die eerder vijftien jaar bij Noesis en Reditus werkzaam was. Hij wordt ondersteund door verschillende andere ervaren experts zoals Fabio Silva, Duarte Gouveia, Cristina Carvalho, Délio Gonçalves en Elena Novozhilova.

“Omdat op verdere groei wordt gerekend, opent IG&H in juni dit jaar een nieuw kantoor in Lissabon en daarnaast ook een opleidingscenter in het Portugese Coimbra”, aldus Hasenbroek.

Nederland

Ondertussen heeft IG&H in zijn thuisland Isengard Solutions gekocht, een in 2017 opgericht IT-adviesbureau uit Utrecht dat zich richt op het OutSystems-platform. De twee adviesbureaus hebben het afgelopen jaar al samengewerkt aan tal van projecten, waarbij ze “een winnende combinatie zijn gebleken bij het realiseren van impactvolle bedrijfsbrede transformaties”, benadrukt Boerekamp. 

Isengards team, dat bestaat uit ongeveer vijftien professionals, heeft zich inmiddels aangesloten bij IG&H, inclusief oprichter Martin Westra en de ervaren professionals Rob van der Jagt, Martin Rozeboom, Mark Horenberg en Daniel Kuhlmann. “Het trackrecord van onze nieuwe collega’s in Portugal en de sectorexpertise van IG&H biedt ons de kans om versneld te groeien. Door de krachtenbundeling kunnen we onze klanten een design, build & run oplossing aanbieden en worden wij één van de belangrijkste technologie- en businesspartners van OutSystems in Europa”, vertelt Westra.

De OutSystems-praktijk van IG&H Consulting maakt deel uit van de technologie-divisie van het bedrijf, waar zo’n 100 van de in totaal 260 medewerkers van het adviesbureau werken.

Eerder dit jaar nam IG&H GroupLife over, een Nederlands adviesbureau voor de pensioen- en levensverzekeringensector.