Johan Traa partner Finance & Technology bij Boer & Croon

08 juli 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft met de benoeming van ervaren management consultant Johan Traa, per 1 juli, opnieuw een partner aan zijn gelederen toegevoegd. In zijn nieuwe rol zal Traa zich richten op de uitbouw van Boer & Croons diensten op het gebied van finance en technology in de markten Consumer Products & Retail (CP&R) en Technology, Media & Telecommunications (TMT).

Gevraagd waarom hij de overstap heeft gemaakt naar het managementbureau, geeft Traa aan: “Ik ken Boer & Croon al jaren. Ze heeft een unieke marktpositie, heeft een breed en sterk netwerk, maar vooral heeft een echte focus op haar werknemers. Onze Young Executives en Managers zijn ‘the best of the best’ met de juiste ‘hit the ground running’- en ‘rolling up the sleeves’-mentaliteit. Kortom, een hechte organisatie met een sterk netwerk, scherpzinnige mensen en de juiste vernieuwende proposities.”

In 2006 is Traa begonnen bij Archstone Consulting, dat later opging in The Hackett Group, waar hij bij verschillende ondernemingen nieuwe financiële planning & management-rapportage processen heeft ontworpen en geïmplementeerd in Enterprise Performance Management (EPM)-oplossingen. In 2011 maakte hij de overstap naar EY, waar hij het management van multinationals (waaronder Ahold Delhaize, AkzoNobel, Blokker, HJ Heinz, L’Oreal Royal en FrieslandCampina) heeft geadviseerd bij complexe transformatieprojecten op het gebied van finance en IT.

Digitale focus

Gedurende zijn loopbaan heeft Traa tal van projecten geleid, waarbij zijn team nieuwe Target Operating Models (mens, proces en technologie) heeft ontworpen en implementaties heeft gerealiseerd: “Je begeeft je in deze projecten op het politieke snijvlak van business, finance en IT, waarbij je als trusted advisor de verbindende factor moet zijn om de verandering succesvol en daadwerkelijk blijvend te krijgen”, licht Traa toe.
Johan Traa, Partner bij Boer & Croon

Een van de aandachts- en expertisegebieden van Traa is ‘Emerging Technologies’, oftewel opkomende technologieën. Hierdoor draagt hij volgens Boer & Croon nu ook “de verantwoordelijkheid voor proposities waar hij zijn visie op de impact van nieuwe technologie op industrie en haar ondernemingen graag deelt”. Te denken valt aan het uitrollen van een digitale strategie met technologieën als Internet of Things (IoT), Blockchain, artifical intelligence (AI) en robotic process automation (RPA). “De focus van je digitale strategie moet niet liggen op de technologie, maar juist op de impact op je business, waardeketen, processen en mensen”, laat de nieuwe Finance & Technology-partner weten.

Finance & IT-transformaties

Vanuit zijn nieuwe rol als Partner, zal Traa veel samenwerken met Management Solutions de overige specialisten van Boer & Croon, die opdrachtgevers ondersteunen bij hun finance- en IT-transformaties “door verbeterde inzet van haar werknemers, procesoptimalisatie en het automatiseren middels de juiste technologieën”, legt Traa uit. Zo zal hij klanten bijstaan in bijvoorbeeld het opstellen van de juiste digital strategie, verbeteren van financiële processen, management & KPI-rapportage en/of het inzetten van relevante nieuwe technologieën. Traa licht toe: “We helpen onze klanten graag met het verbeteren van hun huidige onderneming, het ontdekken van nieuwe businessmodellen en met sturing richting hun digitale toekomst.”

Gevraagd naar zijn ambities als nieuwe partner bij Boer & Croon, geeft Traa aan: “Allereerst zal ik innovatie binnen Boer & Croon aanwakkeren en zorgen voor verdere uitdraging hiervan door Management Solutions. Samen zullen wij een team opbouwen dat door de markt gezien wordt als hecht, innovatief en volhardend, oftewel een ‘high-performing motivated’ team. Het gaat niet om de ‘deliverable’ maar om het resultaat van het project”, legt Traa uit.
 

Naast op het gebied van Management Solutions is Boer & Croon ook actief in de segmenten ‘executive management’ (leveren van directie- en managementposities, zowel tijdelijk als vast) en ‘executive search’. Met de komst van Traa beschikt Boer & Croon nu over een twaalfkoppig partnerteam.