Jort Binnerts keert terug bij Boer & Croon als Associate Partner

28 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Jort Binnerts is na een periode van elf jaar teruggekeerd naar de plek waar hij zijn loopbaan startte. Bij Boer & Croon is hij nu aangesteld als Associate Partner. 

“Binnen Boer & Croon word ik verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van de nieuwe propositie Program Management, gericht op de executie van impactvolle transitietrajecten”, zegt Binnerts, die in 2008 voor het eerst binnenliep bij Boer & Croon, waar hij destijds begon als Young Executive. In de drie jaren daarop doorliep hij het gelijknamige Young Executive Management (YEM) programma en ondersteunde hij klanten uit uiteenlopende sectoren met hun verander- en transitievraagstukken.

In de periode hierna is Binnerts actief geweest als zelfstandig interim manager, met een focus op het begeleiden van bedrijfsafsplitsingen en fusies tussen ondernemingen, bekend als post-merger integration. Binnerts diende onder meer als integratiemanager van vier jeugdzorg en onderwijsinstellingen, en maakte deel uit van het team bij AkzoNobel dat de splitsing van de chemische tak (die werd verkocht aan investeerders The Carlyle Group en GIC) managede. Binnerts was ook verantwoordelijk voor verschillende optimalisatietrajecten, waaronder voor Huisman, diverse private equity en BIM Media.

Binnerts geeft aan dat de basis voor zijn carrière werd gelegd tijdens zijn Young Executive traineeship Bij Boer & Croon: “Door de start van mijn loopbaan bij Boer & Croon ruim tien jaar geleden, is de basis gelegd voor de interessante programma's die ik tot nu toe heb gedaan.” 

Jort Binnerts keert terug bij Boer & Croon als Associate Partner

Zijn nieuwe werkgever is echter bij lange na niet dezelfde als die van toen. Boer & Croon heeft in de achterliggende jaren ups en downs ervaren, maar vandaag de dag is het managementbureau volgens partner Jos Zandhuis “groter en meer geprofessionaliseerd dan ooit tevoren.” De Young Executive pool bestaat vandaag de dag uit 50 talenten, en de interim management tak heeft een leidende positie in de top van de interimmarkt, zowel in het private als publieke domein.

Binnerts hierover, “Boer & Croon vormt een solide basis die volop perspectief biedt. En het voelt heel natuurlijk om terug te keren.” Hij voegt toe dat hij zich vooral aangetrokken voelt door het vooruitzicht om bij te mogen dragen aan de ontwikkeling en uitbouw van Boer & Croon’s nieuwe Program Management propositie. Dit aanbod omvat diensten gericht op het helpen van organisaties bij hun strategische uitdagingen, zoals post-merger integration, groei en het verbeteren van de winstgevendheid. 

Het nieuwe dienstenaanbod zal klanten voorzien van tal van opties, variërend van het inschakelen van individuele interim managers tot een team bestaande uit executives, interimmers en young executives. "Met deze propositie vormen we een brug tussen de diensten van Boer & Croon en kunnen we een totaaloplossing bieden. Ik kijk uit naar de komende periode. Het biedt een mooie mix om inhoudelijk en ondernemend actief te zijn vanuit een sterk merk”, besluit Binnerts.

Boer & Croon is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Onlangs werd het team van Boer & Croon versterkt met de komst van twee nieuwe Young Executives: Anouk de Louw en Ravi Panday.