CPI trekt veranderexpert Alette Ducro aan als partner

04 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

CPI heeft per 1 juli Alette Ducro aangesteld als partner. Afkomstig van BDO gaat zij zich nu inzetten voor het financieel adviesbureau uit ’s Graveland. 

“Ik volg CPI al vijftien jaar en geloof in hun aanpak. Daarom wil ik heel graag bijdragen aan de ontwikkeling van het bureau”, geeft Ducro aan, die al meer dan twintig jaar in het adviesvak werkzaam is. De aanpak waarnaar ze verwijst is de zogeheten ‘Hearts & Minds’-methodologie die CPI toepast in zijn opdrachten. De aanpak gaat uit van voldoende aandacht voor zowel de harde als zachte kant van verandering tijdens transformaties. Door het mixen van de twee, lopen organisaties volgens het advieskantoor tegen minder weerstand en drempels op, met als gevolg dat het slagingspercentage van trajecten toeneemt.

Ducro over wat haar trok aan deze aanpak: “Ik ben ervan overtuigd dat organisatiegroei kansen creëert voor individuele medewerkers en dat goed presterende medewerkers bijdragen aan de groei van organisaties. Sterke bedrijfswaarden en intrinsieke motivatie van individuen en teams zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.” Als cultuur- en gedragsveranderingsexpert gaat de nieuwe partner zich vanzelfsprekend richten op de zacht kant van transities waar CPI aan meewerkt.

CPI trekt veranderexpert Alette Ducro aan als partner

CPI ondersteunt klanten met vraagstukken op het gebied van finance, governance, risicomanagement en compliance. Tot de klantenkring behoren partijen als Action, ABN Amro, Achmea, Aegon, AkzoNobel, FrieslandCampina, KPN, NS, Rabobank, Philips en De Volksbank. 

Voor haar overstap werkte Ducro als Global Head of HR & Development bij BDO in België. Bij de accountants- en adviesorganisatie was ze eindverantwoordelijk voor leiderschapsprogramma’s, cultuur en gedragsveranderingsprocessen, partnerselectieprocessen en diversiteits- en inclusie-initiatieven. Eerder gaf Ducro jarenlang leiding aan PiCompany, een bedrijf voor online assessment- en development tools en datagedreven talent- en gedragsanalyses. Ook was ze partner bij de Human Capital Group van Deloitte. Ducro legde het fundament voor haar loopbaan bij Randstad. Ze begon bij de uitzendorganisatie in 1984 als intercedente, waarna ze uitgroeide tot Districtsmanager en Hoofd Personeelssupport.

Simone Heidema, oprichter en chief executive van CPI, toont zich verheugd over het aantrekken van Ducro. “Haar ervaring als bestuurder en haar expertise op het gebied van cultuur en gedrag zullen CPI zeker helpen om de ambities verder te realiseren, vooral op het gebied van verandermanagement.”