Freek van Velsen benoemd tot associate partner bij CPI

02 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

CPI heeft zijn seniorteam in ons land versterkt met Freek van Velsen, die is benoemd tot associate partner.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn uitgebreide internationale kennis en ervaring onze klanten kan helpen bij de vele uitdagingen die zich binnen de domeinen finance en internal audit (gaan) voordoen”, aldus Van Velsen over zijn nieuwe uitdaging.

Als associate partner maakt hij deel uit van het 400-koppige team van CPI, een snelgroeiend transformation consultancybureau op het gebied van risicomanagement, finance, governance en compliance. Het bureau helpt klanten met het transformeren van hun finance- en riskafdelingen. Daarbij maakt CPI gebruik van een aanpak die rekening houdt met zowel de harde als zachte kanten van transformatie.

Freek van Velsen, Associate Partner, CPI

“Samen met Freek gaan we de toekomst van CPI nóg verder uitbouwen”, laat het partnerteam van het adviesbureau weten. “Freek voegt een enorme expertise en internationale ervaring toe aan het partnerteam, waardoor wij onze klanten nog beter gaan bedienen.”

CPI mag bekende namen als Robeco, Rabobank, Triodos, DIF Capital, Bouwinvest, Knab, Sanquin, LeasePlan, KPN, Nationale-Nederlanden, De Volksbank en Eneco tot zijn klantenkring rekenen.

Als associate partner legt Van Velsen zich vooral toe op vraagstukken binnen de domeinen finance en internal audit. Hij neemt uitgebreide internationale ervaring binnen de financiële dienstverlening mee naar zijn nieuwe rol, in het bijzonder op de gebieden finance, risicomanagement, compliance en internal audit. Die ervaring deed hij op binnen zowel de overheid als de zakelijke financiële dienstverlening.

Sterk, internationaal trackrecord

De afgelopen ruim drieënhalf jaar vervulde Van Velsen binnen LeasePlan de rol van Chief Audit Executive. Daarvoor was hij enkele jaren Hoofd Operational Risk Management voor de retail en private bank binnen ABN Amro.

Voorafgaande aan die rol werkte Van Velsen enkele jaren voor Rabobank, waar hij meerdere functies vervulde als CFO/CRO van lokale banken. In de periode daarvoor was hij jarenlang internationaal actief voor ABN Amro, waar hij onder meer de rol vervulde van Regional Head of Audit voor Azië in Singapore.

Na elf jaar ABN AMRO en voorafgaande aan zijn tijd bij Rabobank was Van Velsen ook ruim een jaar Audit Partner in Singapore, bij Royal Bank of Scotland.

Van Velsen begon zijn loopbaan als officier bij de Koninklijke Luchtmacht binnen het financieel economisch werkgebied. Hij rondde gedurende die tijd een opleiding tot Register Controller af, waarna hij terechtkwam in de zakelijke financiële dienstverlening. Naast Register Controller is Freek een Certified Internal Auditor en advisory board member bij het Center for Financial Professionals (CeFPro).

Boven op het klantwerk van CPI draagt Van Velsen bij zijn nieuwe werkgever ook bij aan de ontwikkeling van de zelfstandige professionals die opdrachten uitvoeren voor CPI. “Dat geeft mij enorm veel energie”, zo laat hij weten.