CPI trekt Jochum Haakma aan voor Azië-Europa business development

08 mei 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Financieel adviesbureau CPI heeft de oudgediende Jochum Haakma per 1 april benoemd tot Senior Advisor. De Azië-expert gaat zich vooral richten op business development.

Jochum Haakma (68) heeft een lange staat van dienst in de publieke sector en het bedrijfsleven. Gedurende zijn tijd als diplomaat werkte hij op vele posten, onder meer als Ambassade Raad en Hoofd van de Economische Afdeling in Jakarta. Hij was vanaf 1997 tot 2006 respectievelijk Consul Generaal in Hongkong/Macao en Shanghai, waarna hij Managing Director werd van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) bij het ministerie van Economische Zaken. 

In 2007 maakte Haakma de overstap het bedrijfsleven en werd hij Global Executive Director Business Development bij de TMF Group, een internationale backoffice supplier (legal en-tax compliance) met kantoren in 86 landen. In 2011-2012 was Haakma tevens Chief Advisor Public Affairs European Region voor Huawei Technologies in Brussel, een van de grootste telecominfrastructuur-leveranciers ter wereld. Ook was hij zeven jaar voorzitter van de China werkgroep van het Holland Financial Centre (HFC).

Naast tien jaar het voorzitterschap bekleed te hebben in het bestuur van het NCH (Nederlands Centrum voor Handelsbevordering is Haakma nu voorzitter van de Nederland-China Business Council (CNBC) en voorzitter van de EU-China Business Association (EUCBA) in Brussel.

Jochum Haakma, Senior Advisor - CPI

Simone Heidema, CEO van CPI, beschrijft Haakma als een ware aanwinst voor het adviesbureau, dat ze in 2005 oprichtte. “Jochum is een enorme inspiratiebron voor mij. Met zijn indrukwekkende netwerk en focus op Aziatische bedrijven, kunnen we onze scope vergroten en nieuwe partners op hoog niveau aantrekken.” 

CPI richt zich op finance-, risk- en governancevraagstukken. Het bureau levert consultancy- en vooral interimdiensten aan multinationals, waaronder FrieslandCampina, Rabobank, Philips, ABN AMRO, AkzoNobel, KPN, Achmea, NS, Delta Lloyd, De Volksbank, Action en Aegon. Naast een kantoor in Amsterdam heeft CPI drie kantoren in Azië: Singapore, Hong Kong en Shanghai. Het bureau heeft een kernteam van 25 professionals en kan putten uit een interimbestand van zo’n 500 professionals.

“Wat een eer om hier als adviseur aan te mogen bijdragen door een brug te slaan tussen het Aziatische en Europese denken, doen en…. nalaten! De onorthodoxe en ‘out of the box’-benadering van CPI spreekt mij aan”, laat Haakma weten in reactie op zijn nieuwe rol bij CPI.