Corné van Rooij benoemd tot Partner bij financieel bureau CPI

17 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

CPI heeft wederom zijn partnerteam versterkt. Corné van Rooij is benoemd tot partner bij het financieel bureau. Hij beschikt over meer dan twintig jaar aan ervaring op het gebied van cybersecurity en privacy. Ook in zijn nieuwe rol bij CPI zal hij zich gaan richten op deze thema’s.

De aanstelling van Corné van Rooij (48) volgt op die van Jeroen Breen, die twee maanden geleden aan het partnerteam van CPI werd toegevoegd. Van Rooij is afkomstig van iWelcome, dat software ontwikkelt op het gebied van identity en acces management (IAM). Als Vice President Product & Strategic Alliances was hij bij de softwareontwikkelaar de afgelopen tweeënhalf jaar onder meer verantwoordelijk voor de executie van de strategiewijzing en de bijbehorende productverandering richting iWelcome’s wereldwijde top drie-positie op het gebied van consumer IAM. Ook voerde hij er de noodzakelijke AVG/GDPR-veranderingen door en gaf hij leiding aan een team van product managers en owners, UI/UX-designers en programmeurs. 

Voor die tijd maakte Van Rooij ruim elf jaar deel uit van het internationaal opererende IT-beveiligingsbedrijf RSA. Hier werkte hij eerst als District Manager Benelux & Switzerland, waarna hij vanaf 2015 als Lead Technologist actief was binnen de EMEA-teams Global Accounts en Strategic Alliances. Hierbij gaf hij leiding aan presale-activiteiten voor de 25 belangrijkste EMEA-accounts, waaronder die van Capgemini, Atos, Deloitte en KPMG.

Van Rooij begon bij RSA nadat hij in totaal zo’n tien jaar werkte voor drie ICT-bedrijven. Hij begon in 1995 als Team leader Security Consultants bij Kender Thijssen, een reseller van hard- en software. In 1999 maakte hij de overstap naar ICT-dienstverlener Copaco, waar hij als Business Unit Manager de leiding had over de softwareafdeling. Twee jaar later startte hij als Business Technologist bij beveiligingssoftwareontwikkelaar Computer Associates. 

Corné van Rooij benoemd tot Partner bij financieel bureau CPI

Per 1 september is Van Rooij bij CPI benoemd tot Partner. Bij de zakelijk dienstverlener zet Van Rooij zijn uitgebreide ervaring op het gebied van cybersecurity en privacy in om de opdrachtgevers van het kantoor te ondersteunen. Simone Heidema, oprichtster en CEO van CPI, reageert verheugd op de komst van de nieuwe Partner: “Corné is een echte topper op het gebied van privacy en security, een belangrijke tak in de dienstverlening van CPI. We zijn enorm trots om hem te mogen verwelkomen in het partnerteam en ik kan niet wachten om samen mooie dingen te gaan doen bij onze klanten.”

Ook Van Rooij is blij nu deel uit te maken van CPI: “Cybersecurity en privacy zijn beide boardlevel-onderwerpen geworden, waardoor ze een andere aanpak behoeven dan die vanuit de techniek”, vertelt hij in toelichting op zijn nieuwe stap. “Bij CPI vond ik dezelfde visie op het managen van de toenemende uitdagingen binnen cybersecurity. Ik kijk er met veel enthousiasme naar uit om deze visie voor CPI verder invulling te geven en de indrukwekkende professionele kennis en kunde vanuit het CPI-team op het gebied van governance, risk & compliance in te zetten op cyber resilience.”

Met meer dan 400 ervaren professionals – werkzaam vanuit kantoren in Nederland, China en Singapore – ondersteunt CPI klanten op het gebied van risk, finance en governance. Onder de opdrachtgevers van het bureau bevinden zich uiteenlopende namen zoals Rabobank, Philips, ABN AMRO, AkzoNobel, KPN, Achmea, NS, De Volksbank, Van Gogh Museum, Action, FrieslandCampina en Aegon. Vorig jaar doorliep CPI met succes het certificeringstraject van het internationale B Lab, waarmee het werd gecertificeerd als ‘B Corporation’. Hiermee mag CPI zich rekenen tot de wereldwijde koplopers op het gebied van social ondernemen en maatschappelijke impact.