CPI Risk, Finance & Governance trekt Jeroen Breen aan als Partner

13 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

CPI Risk, Finance & Governance heeft ervaren directeur Jeroen Breen benoemd tot Partner. Breen zal zich bij de zakelijk dienstverlener vooral richten op risk-, finance- en governancevraagstukken bij verzekeraars en pensioenfondsen. Daarnaast ligt zijn focus op Insurable Risk Management binnen de corporate sector. “We gaan mooie dingen doen samen”, aldus Breen.

Jeroen Breen is een ervaren bestuurder met een lange staat van dienst. In zijn vroege loopbaan ambieerde Breen een carrière als officier bij de Marine, maar na een periode van ruim twee jaar als adelborst bij het Koninklijk Instituut voor de Marine, verkoos hij toch een andere richting.

Hij besloot Technische Wiskunde te studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na het behalen van zijn doctoraaldiploma’s in zowel technische wiskunde (aan de TU/Eindhoven) als actuariële wetenschappen (aan de Universiteit van Amsterdam) is Breen bij de rechtsvoorgangers van Towers Watson Risk Consulting werkzaam geweest als Consultant en later als Managing Director. Breen heeft uitgebreide ervaring binnen de verzekeringsbranche en is onder meer gespecialiseerd op het snijvlak van financial risk, enterprise risk management, risk management, embedded value, en defined benefit.

Van 2011 tot en met 2017 was Breen algemeen directeur van het Koninklijk Actuarieel Genootschap, de beroepsvereniging van actuariële professionals en van het Actuarieel Instituut, een opleider van actuariële cursussen en opleidingen. Tevens werd Breen in 2011 Managing Director van de European Actuarial Academy (EAA). Ook is hij sinds 2012 lid van de Advisory Board Risk Management van de Haagse Hogeschool. Breen spreekt regelmatig op congressen en seminars en fungeert vaak als dagvoorzitter.

Jeroen Breen, Partner - CPI

Per 1 juni is Breen een nieuwe uitdaging aangegaan en heeft zich aangesloten bij CPI Risk, Finance en Governance, waar hij is benoemd tot Partner. In zijn nieuwe rol gaat Breen zich vooral toeleggen op risk-, finance- en governancevraagstukken bij verzekeraars en pensioenfondsen. Ook insurable risk management binnen de corporate sector wordt een van zijn speerpunten. Over zijn nieuwe werkgever en rol, zegt Breen: “Het gedachtegoed van CPI en mijn persoonlijke ambities sluiten zo perfect op elkaar aan, dat het niet anders kan dan dat ik me heel erg thuis zal gaan voelen bij CPI; we gaan mooie dingen doen samen!”

Simone Heidema, oprichtster en CEO van CPI, is verheugd over de komst van de nieuwe partner: “Jeroen is een echte hotshot in zijn vakgebied. Met zijn expertise kunnen we onze klanten in de verzekerings- en pensioensector nóg beter ondersteunen op het gebied van risk, finance en governance. Ook corporates kunnen bij Jeroen terecht met zijn uitstekende kennis van insurable risk. We zijn waanzinnig trots om Jeroen te verwelkomen in het partnerteam.”

Opgericht in 2005 is CPI gespecialiseerd in finance-, risk- en governancevraagstukken en levert het bureau consultancy- en vooral interimdiensten aan multinationals, waaronder FrieslandCampina, Rabobank, Philips, ABN AMRO, AkzoNobel, KPN, Achmea, NS, Delta Lloyd, De Volksbank, Action en Aegon. Naast een kantoor in Amsterdam heeft CPI drie kantoren in Azië: Singapore, Hong Kong en Shanghai. Het bureau heeft een kernteam van 25 professionals en kan putten uit een interimbestand van zo’n 500 professionals.

Onlangs trok CPI ook Jochum Haaksma aan als Senior Advisor. De Azië-expert richt zich vooral op business development.