Dames marathonschaatsteam krijgt adviesbureau Turner als hoofdsponsor

05 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau Turner heeft zich verbonden aan het vrouwelijke Topdivisie-marathonschaatsteam van atleten Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma, Dieuwertje van Kalken en coach Jan-Martien van de Wetering. Het team is al drie jaar lang de beste ploeg van Nederland en zegt in Turner een passende partner te hebben gevonden. 

Volgens Jeroen Visscher, sinds 2011 Managing Partner bij Turner, zijn er verschillende overeenkomsten tussen organisatieadviseurs en marathonschaatsers: “Als specialist in strategie-executie weten we hoe je ambitieuze resultaten behaalt en wat daarbij aan teamwork en volharding komt kijken, samen met onze relaties. Dat herken ik in deze meiden. Zij laten zien wat je, naast hun maatschappelijke carrières, kunt bereiken met zo’n gemotiveerde en doordachte instelling.” 

Marathonschaatscoach Jan-Martien van de Wetering onderschrijft de woorden van Visscher en gaat in op de behaalde resultaten van zijn ploeg: “We zijn trots op het goud van de Alternatieve Elfstedentocht, in 2017 voor Lisa en in 2019 voor Iris. Tel daarbij op het Open Nederlands Kampioenschap in 2018 voor Lisa en de KPN Cup van 2017/2018 door Iris. Ook Merel Bosma boekte afgelopen seizoen haar eerste overwinning. Juniorenkampioen Dieuwertje van Kalken werd afgelopen seizoen aan het team toegevoegd en werd meteen al vierde bij het NK massastart. Kortom, heel veel hoogtepunten en het komende seizoen zijn we onverminderd ambitieus.”

Dames marathonschaatsteam krijgt adviesbureau als hoofdsponsor

Patrick Eppink, verantwoordelijk voor het sponsorschap binnen Turner, legt uit waarom het nieuwe samenwerkingsverband perfect aansluit bij de ambities van het adviesbureau: “Het past bij het sportieve karakter van Turner om partner te zijn van deze topploeg. Zo organiseren we al elf jaar de Tour de Turner, een grootschalig wielevenement voor relaties. Ook nemen we regelmatig met klanten een kijkje achter de schermen bij topteams zoals Real Madrid en Ajax. We willen de dames actief betrekken bij dit soort evenementen, omdat hun verhaal ons en onze relaties inspireert. Daarnaast vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan ondernemende topsporters.”

Een klein half jaar geleden – op 30 januari – maakte de vorige hoofdsponsor (mkbasics.nl) bekend afscheid te nemen van de marathonploeg. Schaatser Lisa van der Geest herinnert zich dat moment nog goed: “Het was de dag voordat Iris van der Stelt de Alternatieve Elfstedentocht won. We wilden als een team graag door en hebben toen de schouders eronder gezet om een nieuwe sponsor aan te trekken. Die instelling werd herkend en gewaardeerd door Turner en dat zorgt voor onderling vertrouwen. Daar ben ik heel blij om.” 

In eerste instantie duurt het samenwerkingsverband tussen Turner en de schaatsploeg één jaar, maar beide partijen hebben de intentie om zich na deze eerste periode voor langere tijd aan elkaar te verbinden. De andere sponsors van het damesteam zijn CMP voor kleding, Cádomotus voor materiaal en Torq voor de sportvoeding. Cannondale stelt zijn nieuwste racefietsen en mountainbikes ter beschikking, zodat de dames goed beslagen ten ijs zullen komen in oktober, wanneer het schaatsseizoen weer van start gaat.

Advies- en sportwereld

Consultancykantoren en topsportploegen verbinden zich vaker aan elkaar. Zo startte Bisnez eind vorig jaar een samenwerkingsverband met DOOR Training & Coaching om shorttracktalent en Nederlands kampioene Avalon Aardoom te sponsoren, terwijl in de zomer van 2018 Big Four-kantoor KPMG een verbintenis sloot met wielerploeg Team Sunweb. Met de expertise en innovatieve technologie van KPMG wil Sunweb zijn organisatie meer op data laten draaien, om zo tot nog grotere successen te komen. Verder krijgen de Nederlandse waterpolomannen tot de Olympische Spelen van 2020 steun van Been Management Consulting.