Intermedius, CGI en KWD dragen bij aan BPUG seminar

19 juni 2019 Consultancy.nl

Morgen vindt de 2019-editie plaats van het BPUG seminar in de jaarbeurs in Utrecht. Tal van programmamanagers, projectmanagers en PMO professionals kunnen leren van de praktijkverhalen en inzichten van hun vakgenoten. Onder meer vertegenwoordigers van Intermedius (sponsor) en CGI en KWD Resultaatmanagement (hoofdsponsors) zullen inhoudelijke bijdragen verzorgen.

Het wereldwijde zakelijke landschap is in rap tempo aan het veranderen. Innovaties als Internet of Things en digitalisering van bedrijfsvoering spelen hierbij een belangrijke rol. Leiden deze innovaties tot veranderingen in het vakgebied Project-, Portfolio- en Programmamanagement (P3M), of is het juist andersom? Is hier sprake van een wisselwerking waarbij innovaties en veranderingen in het vakgebied elkaar versterken? En hoe kunnen organisaties en professionals zich aanpassen op deze ontwikkelingen?

Op deze vragen zal Best Practice User Group (BPUG) antwoorden proberen te geven.

Tijdens het jaarlijkse BPUG Seminar. BPUG is een community van programma- en projectmanagementprofessionals. De community heeft als doelstelling om een platform te bieden voor het delen van ervaringen en kennis rondom Best Practices van project-, programma- en portfoliomanagement.

BPUG Seminar 2019

Morgen, op donderdag 20 juni, organiseert BPUG het evenement alweer voor de 22ste keer. Dit jaar is het centrale thema EmPowered by Innovation. Het evenement kent verschillende keynote presentaties en diverse workshops, praktijkcases, games & best practices, die de revue zullen passeren. Tijdens de pauzes is er een sponsormarkt en is er volop gelegenheid om te netwerken met vakgenoten.

Ieder jaar wordt het BPUG Seminar ondersteund door verschillende adviesorganisaties. Zo hebben dit jaar Intermedius, CGI, CIMSolutions en KWD Resultaatmanagement zich (opnieuw) verbonden aan het evenement als (hoofd-)sponsors, en leveren diverse adviseurs van deze organisatie een of meerdere sprekers.

Intermedius

Zo zullen vanuit Utrechts portfolio-, programma- en projectmanagementspecialist Intermedius partners Diane Dros en Anne Hendriksen dit jaar hun opwachting maken. Zij verzorgen de sessie ‘Gezien worden – luid en duidelijk het verschil willen maken binnen je organisatie’.

“Organisaties zijn in transitie en daarmee ook de manier waarop de professional een bijdrage levert aan de organisaties waar hij/zij werkzaam is. Maar hoe zorgen professionals ervoor dat ze waarde kunnen toevoegen en dat hun unieke kwaliteiten binnen de organisatie gezien worden?” Tijdens deze 45 minuten workshop zullen deelnemers aan de hand van hun eigen kernkwaliteiten een plan de campagne maken hoe zij zich als professional het beste neer kunnen zetten.

KWD Resultaatmanagement

Namens KWD Resultaatmanagement, een specialist in senior project-, programma- en interim-management op het snijvlak van business en ICT – onlangs overgenomen door zakelijk dienstverlener Conclusion, zullen Jervis Groeneveld en Remmelt van der Wal de sessie ‘Innovatie: nieuwe ritmes en oude routines’ verzorgen.

De twee ervaren experts gaan in op innovatie in projecten en leren de deelnemers hoe bestaande best practices en bewezen routines daarbij van grote waarde kunnen zijn. “Door deze slim te gebruiken, te heroverwegen, anders toe te passen en opnieuw te combineren kunnen onverwachte projectmanagementinzichten ontstaan, met nieuwe kansen op projectsucces en innovatie.”

CGI

Ook vanuit ICT dienstverlener CGI is er een inhoudelijk bijdrage, verzorgd door Marion Braams en Jannette Brokke. Ze geven aan: “Volgens de theorie bestaan Agile Scrum-teams uit deskundige medewerkers die gedurende langere tijd een vast team vormen en werken aan de door hen op te leveren producten. De product owner maakt deel uit van het team. Maar wat gebeurt er als je verloop hebt in het team, als de medewerkers niet deskundig zijn en de product owner niet altijd beschikbaar is?”

Braams en Brokke zullen deelnemers uiteenzetten hoe in plaats van werken met vaste teams er gewerkt kan worden met medewerkers uit de Virtual Knowledge Factory, oftewel medewerkers vanuit een ‘pool’ en hoe die samenwerking het beste kan worden vormgegeven.