Adviesdiensten krijgen zetel in bestuur van EY

11 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft zijn bestuur uitgebreid van vijf naar zes leden. De toetreding van consultant Stephan Lauers hangt samen met het groeiende belang consultancy en financieel advies binnen EY’s portfolio. 

Accountants- en advieskantoor EY heeft de afgelopen jaren sterke groei laten zien in Nederland. Zo werd alleen al in de afgelopen twee jaar €100 miljoen aan omzet bijgeschreven, waarmee de totale omzet uitkomt op €837 miljoen. Het grootste deel van de groei is afkomstig van de adviesdiensten, die worden geleverd door EY Transactions Advisory Services (financieel en M&A-advies), EY Advisory (managementconsultancy en digital advies) en divisies die zijn ontstaan uit recent overnames: EY-Parthenon (gelanceerd na de overname van OC&C Strategy Consultants Benelux) en EY VODW (het voormalige VODW). 

In boekjaar 2014 werd 17% van de omzet van EY gerealiseerd door EY Advisory en EY Transactions Advisory Services. Vorig jaar was dit percentage gestegen tot 23%, waarbij de omzet in absolute cijfers een sprong maakte van €116 miljoen naar €193 miljoen. Dit was voor het Big Four-kantoor aanleiding om deze twee services lines ook een duidelijkere plek toe te kennen in de top van het bedrijf. “Met deze benoeming en uitbreiding zijn ook de adviesdiensten (Advisory, TAS) vertegenwoordigd in de raad van bestuur”, laat een woordvoerder van het advieskantoor weten aan Consultancy.nl.

Stephan Lauers, Directielid, EY

Stephan Lauers (53), die is opgeleid als Register Accountant, werd in 2001 benoemd tot partner, toen hij al veertien jaar in dienst was bij EY. Sinds 2008 is hij lid van het managementteam van de Transaction Advisory Services-praktijk van het accountants- en advieskantoor. Deze afdeling helpt cliënten met onder meer fusies en overnames, en was in de afgelopen maanden bijvoorbeeld betrokken bij de aankoop van Stater door Infosys en de acquisitie van softwarebedrijf Exact door de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR. Daarnaast was de afdeling vorig jaar een van de dealmakers bij de geruchtmakende Hema-deal. 

Lauers wordt het zesde bestuurslid van EY. De overige leden zijn Coen Boogaart (voorzitter), Jeroen Davidson (vicevoorzitter), Rob Lelieveld, Mirjam Sijmons en Nico Pul. De uitbreiding volgt vrij kort op de vorige: in maart van 2018 werd het bestuur van EY nog uitgebreid van drie naar vijf leden. 

Gerelateerd: Nederlander Tom Loozen leidt wereldwijde Telecom-praktijk van EY.