M&A advieskantoor Florin Finance benoemt Pieter Stor tot partner

17 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Mid-market M&A boutique Florin Finance heeft Pieter Stor benoemd tot Partner. Samen met partners Leo Bos en Derk Jan Helleman zal de voormalig Rabobank Managing Director bijdragen aan de verdere groeiambities van het corporate finance kantoor.

Pieter Stor heeft jarenlange (internationale) corporate finance ervaring, onder meer opgedaan in rollen als managing director bij ABN AMRO Bank, als partner bij Sequoia en als Head of M&A Europe bij Rabobank. Begin 2017 verliet hij Rabobank om CEO te worden van de startup BAGTAG. Bij BAGTAG heeft Pieter nieuw kapitaal opgehaald, een herstructurering doorgevoerd en het product in de markt gezet.

Inmiddels heeft hij besloten het startupavontuur te verruilen voor een nieuwe uitdaging binnen opnieuw het M&A domein. Hij is benoemd tot Partner bij Florin Finance, een corporate finance advieskantoor met een focus op mid-market M&A transacties. Het M&A kantoor begeleidt management teams en aandeelhouders van middelgrote bedrijven, beursgenoteerde ondernemingen en investeringsmaatschappijen bij koop en verkoop van ondernemingen. 

Bijdrage aan groei-ambities

Stor kijkt uit naar zijn nieuwe rol, waarin hij samen met Florin Finance oprichters en partners Leo Bos en Derk Jan Helleman zich zal richten op de verdere uitbreiding van het kantoor: “Leo en Derk Jan zijn zeer succesvol geweest in het leggen van het juiste fundament om Florin Finance verder uit te bouwen tot een vooraanstaande corporate finance boutique op de Nederlandse markt. Ik verheug mij erop om de gezamenlijke groeiambities te realiseren door hoogwaardig en onafhankelijk advies te geven aan onze klanten en hands-on betrokken te zijn bij het leveren van kwaliteit en resultaat”, aldus Stor. Het management trio kan bogen op jarenlange ervaring en een sterk trackrecord binnen het M&A domein, waarbinnen ze leidende rollen hebben vervuld binnen onder meer Andersen, NIBC, Deloitte, PhiDelphi, Rabobank, RBS en ABN AMRO.

M&A advieskantoor Florin Finance benoemt Pieter Stor tot partner

Opgericht in 2013 door Bos en Helleman, geldt Florin Finance als een middelgroot kantoor dat transacties in verschillende sectoren begeleidt, vaak transacties waar private equity bij betrokken is. Daarnaast heeft het kantoor ruime ervaring in het adviseren van corporates op het gebied van M&A en biedt het opdrachtgevers toegang tot een uitgebreid netwerk van eigen en vreemd vermogen verschaffers om financieringen te arrangeren.

Begeleide transacties

In 2018 trad Florin Finance bij tien transacties op als adviseur. Zo begeleidde het corporate finance kantoor eind 2018 de verkoop van het aandelenbelang van Committed Capital in Carthago ICT aan een private investeerder en management. In de zomer van 2018 was Florin Finance M&A adviseur bij de overname van Intersteel door 5Square, en in mei was het M&A bureau betrokken bij het minderheidsbelang van ABN AMRO in Fintechbedrijf Ockto, een dochteronderneming van Yellowtail. Meer recent heeft Florin Finance de overname van vermogensbeheerder Petrus door OHV Vermogensbeheer ondersteund.

Bij Florin Finance werken momenteel twaalf professionals. Naast het partnerteam bestaande uit Leo Bos, Derk Jan Helleman en Pieter Stor, maken van het gehele team verder deel uit: Jacob Oskam (Director), Tjelling Rijkman (Associate) Kardo Anwar, Niels Fekkes en Jan Willem van de Scheur (Analysts), Manon Stijnen (HR Manager) en tot slot Tjitze Bouma, Michelle Kuipers en Daan van Rooijen, die stage lopen bij Florin Finance.