Jacob Oskam verruilt PhiDelphi voor branchegenoot Florin Finance

15 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Jacob Oskam is benoemd tot Director bij fusie en overname boutique Florin Finance. Oskam was hiervoor jarenlang werkzaam voor branchegenoot PhiDelphi Corporate Finance.

Jacob Oskam is een M&A-professional met ruim 10 jaar ervaring. In 2006 startte hij zijn carrière in de wereld van fusies en overnames bij de Transaction Services-tak van Deloitte Financial Advisory Services. In 2008 maakte hij de overstap naar PhiDelphi Corporate Finance, een boutique adviesbureau uit Hilversum dat zich richt op middelgrote fusie- en overnametransacties (€10 - €100 miljoen). Bij de corporate finance specialist werd Oskam aangesteld als Associate Director.

De afgelopen 10 jaar was Oskam betrokken bij een groot aantal fusies en overnames, zowel binnen de landsgrenzen als internationaal. De M&A-professional richt zich onder meer op transacties in de ICT, logistiek, maakindustrie en de (zakelijke) dienstverlening.

Jacob Oskam Florin Finance

Drie voorbeelden van deals waar hij namens PhiDelphi de afgelopen jaren bij betrokken was, zijn: de overname van analytics-dienstverlener i3 door EY, de verkoop van de Chinese activiteiten van Cam Bioceramics aan het Amerikaanse Orchid Orthopedic Solutions en de verkoop van trekhakenfabrikant Brink aan H2 Equity Partners.

Hoewel Oskam een groot deel van zijn carrière doorbracht in het M&A adviessegment, begon hij zijn loopbaan niet als Consultant, maar als Officier. Oskam studeerde in 2000 af aan het Koninklijk Instituut voor de Marine, waar hij Technische Bedrijfskunde studeerde, waarna hij zes jaar dienst deed als Officier in de Nederlandse Marine. In 2005 keerde hij terug naar de schoolbanken om in 2006 zijn MBA te behalen aan de Universiteit van Amsterdam.

Florin Finance

Oskam is onlangs benoemd tot Director van Florin Finance, een branchegenoot van PhiDelphi Corporate Finance uit Amsterdam. Het corporate finance advieskantoor werd in 2013 opgericht door Derk Jan Helleman en Leo Bos en begeleidt management teams en aandeelhouders van middelgrote bedrijven, beursgenoteerde ondernemingen en investeringsmaatschappijen bij koop en verkoop van ondernemingen.