De M&A-adviseurs achter de Yellowtail | Conclusion deal

06 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Vorige week nam zakelijk dienstverlener Conclusion Yellowtail over. Ontmoet de dealmakers die de transactie tot een goed einde wisten te brengen.

Yellowtail is een bedrijf dat datagedreven softwareoplossingen ontwerpt, bouwt en beheert voor onder meer pensioenfondsen, banken en verzekeraars. Door zich aan te sluiten bij Conclusion, wordt de fintech onderdeel van een van ’s lands grootste zakelijke dienstverleners voor consultancy, IT-diensten en managed services. Geheel in lijn met de opzet van de Conclusion-groep blijft Yellowtail een aparte werkmaatschappij, die zal dienen als het primaire aankloppunt voor klanten in de financiële sector.

Verkoper Yellowtail werd tijdens de deal bijgestaan door Florin Finance, dat M&A-adviesdiensten leverde aan de Utrechtse firma. Het betrokken team van Florin Finance bestond uit Derk Jan Helleman, Jacob Oskam, Kardo Anwar en Jan Willem van de Scheur.

De twee partijen waren al goede bekenden van elkaar. In 2016 trad het corporate finance-kantoor op als exclusieve M&A-adviseur van Yellowtail in de verkoop van dochterbedrijf Public Space Management Services (PSMS) aan Roxit Group, een portfoliobedrijf van Main Capital. PSMS ontwikkelt softwareproducten en cloudgebaseerde diensten voor infrastructuur- en openbaar ruimtemanagement in Nederland.

En in het tweede kwartaal van 2018 hielp Florin Finance de aandeelhouders van Yellowtail bij de verkoop van een minderheidsbelang in dochterbedrijf Ockto aan ABN Amro.

De M&A-adviseurs achter de Yellowtail | Conclusion deal

Aan de andere kant van de onderhandelingstafel schakelde Conclusion ondertussen de hulp in van RSM, dat financiële due diligence-diensten leverde. Het RSM-team bestond uit Stijn van den Brink, Liesbeth de Groot, Yvette Gorter, Frederik Bos, Steef van Kuijen, Sterre Strik en Tijmen Kraaijeveld.

Conclusions dealteam werd aangevoerd door een inhouse-corporate M&A-team bestaande uit Jochem Theunissen, Sander Rosenhart, Bart Jan de Jongh en Robert Derksen. Het kantoor heeft een uitgebreid trackrecord op het gebied van overnames – in het afgelopen decennium werden meer dan tien partijen toegevoegd aan het ecosysteem van de zakelijk dienstverlener.

De belangen van NPM Capital, de private equity-investeerder die een meerderheidsbelang heeft in Conclusion, werden behartigd door het duo Bas van Berkum en Vicky van den Broek.

Juridisch advies werd verzorgd door M&A-advocaten van De Breij Advocaten (Laura Overes en Joël van Wijk) en Vriman M&A Lawyers (Menno Verboom en Selene Snippe). Belastingadvies, tot slot, werd geleverd door Wendela van de Rijt van Amstone Tax Lawyers.