Daan Noordeloos verbindt zich aan People Change

10 mei 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na tien jaar Transavia neemt Daan Noordeloos afscheid van de luchtvaartmaatschappij. Als zelfstandig adviseur gaat hij organisaties ondersteunen met hun transformatievraagstukken. Daarbij verbindt hij zich aan People Change, een boutique adviesbureau uit Utrecht. “Vanuit People Change ben ik onder andere betrokken bij cultuurtrajecten bij ABN AMRO en natuurlijk Transavia.” 

Daan Noordeloos kwam in 2010 in dienst bij Transavia, waar hij leidende rollen heeft vervuld als Marketing Manager en Circle Lead Organizational Development. Vanuit die hoedanigheid heeft hij zich de afgelopen jaren vooral beziggehouden met het ontwikkelen van de klantstrategie. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het transformatieprogramma binnen Transavia, dat erop gericht was de luchtvaartmaatschappij te smeden tot een organisatie met een meer agile, waardengedreven, high performing cultuur en organisatiestructuur. Die transformatie was nodig om beter te kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden en de behoeften van passagiers, en tegelijkertijd de resultaten te verbeteren.

Terwijl concurrenten zich evenwel proberen aan te passen aan de veranderende markt, ziet Transavia zijn verandervermogen als competitief voordeel. Noordeloos benadrukt: “Om te blijven ontwikkelen hebben mensen de juiste houding, vaardigheden, wendbaarheid en bereidheid nodig.”

People Change Scan 

Om hun verandervermogen in kaart te brengen en te meten, besloot Transavia gebruik te maken van de People Change Scan, ontwikkeld door adviesbureau People Change. Deze tool en methodiek helpt bij het voorbereiden en monitoren van verandertrajecten en het coachen van medewerkers in hun ontwikkeling. “We hebben het verandervermogen binnen Transavia gemeten met de People Change Scan. We keken daarbij naar medewerkersbeleving, mentale wendbaarheid en voorkeur in veranderstijl”, aldus Noordeloos. “Kunnen profiteren van externe verandering vraagt een transformatie van de organisatie. Dat begint bij mensen die kunnen en willen transformeren. Dat inzicht was cruciaal in het succes bij Transavia.”

Na tien jaar bij Transavia heeft Noordeloos nu besloten om de luchtvaartmaatschappij te verlaten en zich als ondernemer te gaan toeleggen op het ondersteunen van organisaties met hun transformatievraagstukken. Terugblikkend op zijn tijd bij Transavia, geeft Noordeloos aan: “Complexe problemen los je op door samenwerken met een divers netwerk van mensen en organisaties. Ik heb met veel plezier aan de klant-, medewerkers- en organisatiekant meegewerkt en dat is heel waardevol geweest. Maar je moet stoppen op je hoogtepunt.”

In lijn met zijn ambities heeft hij zich inmiddels aangesloten bij People Change, een boutique adviesbureau uit Utrecht dat zich naast verandertrajecten ook veel bezighoudt met transformatietrajecten van leiders, managementteams en professionals van organisaties die met de digitale transformatie bezig zijn. Noordeloos: “Vanuit People Change werk ik onder andere met de Scan als instrument voor het inzichtelijk maken van cultuur, allereerst bij ABN AMRO Verzekeringen en natuurlijk Transavia.” 

Ervaren adviseur en manager

Naast tien jaar aan ervaring bij Transactie neemt Noordeloos veel consultancy- en managementervaring mee naar People Change. Zo is hij in zijn eerdere loopbaan ruim vijf jaar werkzaam geweest bij Webhelp Nederland, waar hij startte als Client Manager en vervolgens de rol van Business Consultant en Manager Business Development heeft vervuld. Sinds 2010 is Noordeloos bovendien gastdocent aan diverse universiteiten en business schools, waaronder aan de Nyenrode Business Universiteit. Tot slot staat de ervaren adviseur mede aan de basis van diverse startups, onder meer op het gebied van strategie, leiderschap, organisatietransformaties, customer/employee experience en aanverwante thema’s.

In een reactie op de versterking van het team, laat Rogier Offerhaus, managing partner bij People Change, verheugd weten: “Wij zijn erg blij met onze samenwerking met Daan Noordeloos omdat hij veel kennis in brengt over het klantgericht transformeren van grote organisaties en hoe je klanten het beste kunt bedienen in de fysieke en digitale wereld.”