Ervaren adviseur Jan Brouwer nieuwe Associate Partner bij Quintop

06 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quintop heeft een ervaren adviseur als Associate Partner toegevoegd aan het team: Jan Brouwer. Met zijn jarenlange expertise op het gebied Digital HR en het begeleiden van organisaties in hun HR-transformaties, “past hij uitstekend bij één van de speerpunten van Quintop”, laat Erik Geerts, partner bij het advies- en implementatiebureau, weten. 

Sinds 2001 is Jan Brouwer verantwoordelijk geweest voor de HR-dienstverlening binnen Capgemini Consulting (tegenwoordig Capgemini Invent), in zijn laatste rol als Senior Vice President HR Transformation. Met zijn team ondersteunde hij organisaties bij het opnieuw vormgeven van de HR discipline waarbij met name aandacht was voor de invloed die digitalisering heeft op de HR-functie. 

Brouwer geeft aan: “De laatste jaren heeft Cloud-HR een hoge vlucht heeft genomen. Tal van organisaties hebben de overstap gemaakt naar deze omgevingen. Helaas zie ik maar al te vaak dat organisaties weinig tot geen gebruik maken van de mogelijkheden die deze geavanceerde omgevingen bieden. De bestaande processen en werkwijzen worden ondergebracht in de nieuwe Cloud-HR omgeving waarbij niet wordt nagedacht over de wijze waarop deze nieuwe omgeving kan worden ingezet om een fundamentele verandering in de HR-dienstverlening te realiseren. Kortom: oude wijn in nieuwe zakken. In mijn opdrachten wordt de wijn ook nieuw”. 

Associate partner bij Quintop

Eerder deze maand heeft Brouwer gekozen voor een nieuwe uitdaging, die hij heeft gevonden bij Quintop. Het advies- en implementatiebureau uit Utrecht ondersteunt klanten tijdens bedrijfstransformaties en richt zich vooral op het bedenken van praktische oplossingen voor complexe, human capital gerelateerde vraagstukken.

Ervaren adviseur Jan Brouwer nieuwe Associate Partner bij QuintopErik Geerts, Partner bij Quintop, laat weten blij te zijn met de komst van Brouwer, die volgens hem veel praktische kennis en ervaring meebrengt naar het adviesbureau: “Digital HR is voor ons bureau een van de speerpunten. Veel organisaties vragen ons te ondersteunen bij het succesvol transformeren van hun HR functie naar een ‘Digital HR functie’. Jan brengt op dat gebied een schat aan ervaring mee die uniek is in Nederland.”

Lange termijn resultaten

Volgens de Quintop partner heeft Brouwer een goed oog voor resultaten op lange termijn: “In mijn gesprekken met Jan werd mij al snel duidelijk dat hij een belangrijke kernwaarde van Quintop in zijn doen en laten consequent laat terugkomen: resultaten op langere termijn. Jan is niet geïnteresseerd in snelle en vluchtige oplossingen, hij wordt gedreven door de langere termijn. Op een prettige, vasthoudende manier weet Jan samen met zijn opdrachtgevers vorm te geven aan HR-transformaties waarbij de effecten zichtbaar en structureel zijn. Gekoppeld aan een uitstekend inzicht in de huidige HR-trends weet hij daadwerkelijk waarde toe te voegen en zijn opdrachtgevers zijn zonder uitzondering tevreden over de samenwerking met Jan.”

De intensievere samenwerking tussen Brouwer en Quintop is recent van start gegaan, laat Geerts weten: “Bestaande opdrachtgevers reageren enthousiast op de verdieping van onze dienstverlening op het gebied van Digital HR.” Ook Brouwer geeft aan veel zin te hebben om in zijn nieuwe rol aan de slag te gaan: “Quintop is een organisatie waar persoonlijk contact en lange termijn resultaten voorop staan. Dat is een omgeving waar ik mij uitstekend in thuis voel”.

Begin deze maand werd het team van Quintop reeds versterkt met een nieuwe Associate Partner, in de persoon van Peter van Delden. Hij kan bogen op jarenlange expertise op het gebied van arbeidsvoorwaarden en het begeleiden van overleg tussen werkgever en OR of vakbonden.