Ilse de Bruijn versterkt team van Haagse Beek

23 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ilse de Bruijn heeft zich aangesloten bij Haagse Beek. Als organisatieadviseur helpt ze de publieke opdrachtgevers van het bureau met het realiseren van diverse verbeteringen. 

De Bruijn beschikt over meer dan tien jaar ervaring op het gebied van advies, waarbij ze veelvuldig actief was in de publieke sector. Ze maakte de overstap naar Haagse Beek vanuit BMC, waar ze ruim tweeënhalf jaar actief was als organisatieadviseur, interimmanager, trainer en coach. Eerder werkte ze al ruim acht jaar als adviseur, procesbegeleider en trainer voor Movisie, een landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken.

“Bij Movisie was ik adviseur op allerhande maatschappelijke vraagstukken”, vertelt De Bruijn. “Naast het geven van advies, ontwikkelde en gaf ik trainingen en coaching, organiseerde en leidde ik bijeenkomsten en fungeerde ik als proces- en gespreksleider. Daarnaast voerde ik opdrachten uit voor en met diverse landelijke en lokale opdrachtgevers zoals het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, gemeenten, universiteiten, zorg- en welzijnsinstellingen, hogescholen en brancheverenigingen.”

Haar studie Gezondheidswetenshappen doorliep De Bruijn aan de Universiteit Maastricht. “Complexe verhoudingen in de zorg stonden binnen deze studie centraal”, aldus De Bruijn. “De aandacht ging uit naar zowel de dagelijkse zorgpraktijk als op de onderliggende structuren: Wat is goede zorg? Welke rechten heeft een patiënt? Hoe kan de zorg beter georganiseerd worden en hoe houden we de zorg betaalbaar?” Later volgde ze ook nog de opleidingen Effectief Veranderen bij Sioo en Transactionele Analyse bij BMC. 

Ilse de Bruijn versterkt team van Haagse Beek

Bij Haagse Beek – dat publieke organisaties helpt te innoveren “vanuit de betrokkenheid en drive van de mensen die er werken”, is De Bruijn nu gestart als Organisatieadviseur. Werken met de mens als uitgangspunt bij het inrichten en verbeteren van organisaties. Dat is wat Ilse de Bruijn na ruim tien jaar adviseurschap deed overstappen naar Haagse Beek”, stelt het bureau in toelichting op de komst van De Bruijn. 

“Afhankelijk van wat nodig is zet Ilse zich in voor de analyse van organisatievraagstukken, ondersteuning bij zelforganisatie, medezeggenschap, bemiddeling, team- en individuele coaching. Daarbij kan Ilse de rol van organisatieadviseur, procesbegeleider, trainer of coach invullen”, vervolgt de nieuwe werkgever van De Bruijn. “Ilse stelt duidelijke, ambitieuze doelstellingen. Vanuit openheid, eerlijkheid en bovenal betrokkenheid gaat zij graag met management en medewerkers aan de slag.”

De Bruijn omschrijft zichzelf als een enthousiast en daadkrachtig organisatieadviseur die zich pragmatisch inzet voor ontwikkelingen binnen organisaties. “Het liefst hou ik me bezig met het vlottrekken van ingewikkelde situaties. Ik ben hierbij in staat om snel een grondige analyse te maken waarbij ‘het échte gedoe’ op tafel komt. Op basis hiervan ga ik met betrokkenen bouwen aan verbetering”, aldus De Bruijn. “Daarnaast heb ik een grote interesse in de ander als persoon. Dat maakt mij een verbinder waarbij ik veel energie haal uit het opbouwen en vooral ook het verdiepen van relaties.” 

Met de toevoeging van De Bruijn telt Haagse Beek inmiddels zo’n tien adviseurs. Het team wordt geleid door Menno Spaan, die Haagse Beek vijftien jaar geleden oprichtte.