Haagse Beek en PBLQ bij Jonge Ambtenarendag

25 maart 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen

Op donderdag 26 maart 2015 vindt de Jonge Ambtenarendag plaats in Almere, een jaarlijks initiatief dat dit jaar ingaat op de ondernemende generatie Y, dat als maar op zoek is naar nieuwe kansen. Het thema van dit jaar is leren en ontwikkelen. Op deze dag zijn er diverse sprekers aanwezig en worden verschillende workshops, debatten en netwerkmomenten georganiseerd. Vanuit de adviesbranche verzorgen PBLQ en Haagse Beek Organisatieadvies ieder een inhoudelijke workshop.

Jonge Ambtenarendag
Sinds 2007 organiseert Stichting Jonge Ambtenaren ieder voorjaar een inspirerende dag voor jonge ambtenaren uit heel Nederland. Hierbij zijn ambtenaren – jong van geest of leeftijd - van alle overheidsinstanties aanwezig. Ieder jaar vindt de Jonge Ambtenarendag (JAD) plaats in een andere stad, waarbij het thema verandert, maar de basis hetzelfde blijft. De JAD biedt haar doelgroep de mogelijkheid aan om zichzelf uit te dagen, kennis te vergaren, ontwikkelingsvraagstukken te bespreken en haar netwerk te vergroten. Dit evenement is bovendien de ontmoetingsplek voor jonge ambtenaren. De organisatie van de JAD bestaat uit ruim 20 enthousiaste jonge ambtenaren van diverse gemeenten. Dit jaar vindt het evenement plaats in de Schouwburg van Almere, op 26 maart.

Jonge ambtenarendag Almere 2015

Haagse Beek en PBLQ
Twee adviesbureaus leveren een inhoudelijke bijdrage aan de Jonge Ambtenarendag. Allereerst PBLQ, een bureau uit Den Haag dat publieke organisaties versterkt bij de uitvoering van hun kerntaken met advies, opleidingen en onderzoek, zowel nationaal als internationaal. Op de Jonge Ambtenarendag verzorgt Charlotte de Lange, trainer bij PBLQ ROI*, een workshop timemanagement, waar deelnemers leren hoe ze hun stress kunnen verminderen en hun overzicht kunnen vergroten.

Ook van de partij is Haagse Beek Organisatieadvies, een adviesbureau uit Den Haag dat zich onder meer richt op het begeleiden van veranderingstrajecten en onderzoek doet naar de inrichting van organisaties en hun onderlinge samenwerking. Namens het bureau zal Menno Spaan, directeur van het bureau, een workshop verzorgen die als volgt wordt omschreven: “Generatie Y zal een belangrijke rol vervullen als voortrekker van innovaties in de publieke sector. In deze workshop zal samen met deelnemers geëxperimenteerd worden met denkstijlen waaruit innovaties kunnen ontstaan. De denkstijlen komen voort uit concrete innovaties die in praktijk tot stand zijn gekomen. Burgers en instellingen zijn kritisch en mondig. De overheid moet steeds sneller en flexibeler reageren en producten tegen een lagere prijs leveren. Met deze workshop kunnen deelnemers daar een bijdrage aan leveren.”

Charlotte de Lange, Menno Spaan en Dagmar Winkelhorst

Jonge Ambtenaar van het jaar
Ook Dagmar Winkelhorst, in januari uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar, zal dit jaar aanwezig zijn tijdens Jonge Ambtenarendag. Zij zal ingaan op de vraag hoe jonge ambtenaren zich kunnen profileren en het verschil kunnen maken, en hoe het is om de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar te dragen.

* PBLQ is in 2012 ontstaan uit de fusie tussen HEC, ROI en Zenc.