Ritske van der Heide start als consultant bij Haagse Beek

10 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Haagse Beek Organisatieadvies heeft een nieuwe professional aangetrokken: Ritske van der Heide. In de rol van adviseur zal hij zijn kennis van organisatiepsychologie gaan inzetten bij opdrachtgevers.

In de verandertrajecten van Haagse Beek Organisatieadvies, een boutique adviesbureau met ruime expertise in organisatieverandering binnen de overheid, nemen medewerkers en hun ervaring en beleving een belangrijke plaats in. Dat was voor arbeid- en organisatiepsycholoog Ritske van der Heide de reden om zich bij het adviesbureau uit Den Haag aan te sluiten.

Positieve organisatiepsychologie

Wat zorgt ervoor dat een professional opgaat in zijn of haar werk? En hoe blijft hij of zij toegewijd aan de taken die worden uitgevoerd? Allemaal vragen waar Van der Heide zich tijdens zijn studie positieve organisatiepsychologie (aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) mee bezig heeft gehouden. Van der Heide licht toe: “Ik heb kennis opgedaan over hoe medewerkers bevlogen raken én blijven.”

De kersverse consultant wijst op het belang van organisatiepsychologie: “Het idee achter positieve organisatiepsychologie is dat je uitgaat van wat er al goed gaat in teams en organisaties en dat naar een hoger niveau probeert te tillen.” Naast zijn afgeronde opleiding was Van der Heide ook actief als Research assistent binnen de universiteit. Verder doorliep hij binnen de Nationale Spoorwegen een stage in de Operations Management afdeling, gericht op persoonlijke ontwikkeling.
Ritske van der Heide start als consultant bij Haagse Beek Zijn uitgebreide kennis in arbeids- en organisatiepsychologie mag hij nu in de praktijk gaan inzetten bij Haagse Beek Organisatieadvies, dat naast verandermanagement verder gespecialiseerd is in onder meer coaching, Lean-trajecten, OR training, zelfsturing, innovatie en overheidsparticipatie. In zijn nieuwe rol als adviseur binnen het elf-koppige team van Haagse Beek, dat onder leiding staat van Menno Spaan, zal hij overheidsmanagers gaan ondersteunen bij hun verandervraagstukken. “Ritske vindt het heel interessant om te kijken naar wat medewerkers helpt om meer bevlogen te zijn in hun werk en wat hen daarin juist belemmert”, aldus Haagse Beek.

Aandacht voor de rol van medewerkers

Van der Heide is verheugd over zijn start bij het adviesbureau en legt uit waarom: “Bij Haagse Beek is er veel aandacht voor de rol van medewerkers in de trajecten waar ik aan bijdraag, zoals verandertrajecten, trainingen en onafhankelijk onderzoek.” Over zijn collega’s zegt hij tot slot: ”Ik ben omringd door een enthousiaste groep adviseurs die over een rijk kleurenpalet aan expertise en vaardigheden beschikt. Wij vullen elkaar aan en ik leer van hun nieuwe invalshoeken en inzichten.”