Gieneke Talsma sluit zich aan bij Public Matters

09 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft zijn team uitgebreid. Sinds deze maand is Gieneke Talsma aan de slag bij het lobbyadviesbureau uit Den Haag als Senior Adviseur.

Public Matters heeft het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in nieuwe professionals. In de zomer van 2018 versterkten Maaike van Vliet en Tom Brouwer het bedrijf. Kort daarna sloot ook Seline Visser zich aan, net zoals Menno Verbeek en Tessa Lansbergen, die aan de slag gingen als trainees. Een maand later traden maar liefst drie nieuwe partners toe en tot slot voegden Laura Vermeulen en Siem Pelgrom zich in december 2018 bij het team.

Ook in 2019 gaat Public Matters verder met zijn personele uitbreidingsplannen. Zo zet Gieneke Talsma zich sinds deze maand in als Senior Adviseur voor het adviesbureau uit Den Haag. Talsma maakte daartoe recent de overstap vanuit IvCB Public Affairs & Stakeholdermanagment, waar ze ruim een jaar actief was als Associate Partner. Bij deze organisatie hield ze zich onder andere bezig met public affairs en strategische communicatie. Daarvoor zette Talsma zich in als zelfstandig ondernemer op het gebied van lobbyadvies in het Belgische Brussel.Gieneke Talsma - Public Matters

Eerder bewoog Talsma zich ruim tien jaar door politiek Den Haag. Na haar studietijd aan de Universiteit van Leiden, startte ze in 2000 als Persoonlijk Medewerker van een Tweede Kamerlid, gevolgd door de functie Beleidsmedewerker Europese Zaken voor een politieke partij uit de Tweede Kamer. Hierna vervulde ze zo’n drie jaar lang de rol van Politiek Secretaris van de Fractievoorzitter van een politieke partij uit de Tweede Kamer, waarna ze van 2007 tot 2010 werkzaam was als Politiek assistent van Maxim Verhagen, destijds de Minister van Buitenlandse Zaken. Ten slotte was ze enige tijd werkzaam als Raadadviseur van het Kabinet-Rutte I.

Terwijl Talsma nog maar kort deel uitmaakt van Public Matters, zegt ze zich er al meteen thuis te voelen. Ze kijkt daarom met veel vertrouwen naar haar professionele toekomst bij het lobbyadviesbureau uit de Hofstad: “Als Senior Adviseur help ik bedrijven en organisaties een effectieve strategie te bepalen en zet ik mijn netwerk in om draagvlak te verwerven voor hun plannen. Uit mijn werkzame jaren in de Haagse politiek heb ik meegenomen dat alles staat of valt met voldoende steun krijgen voor je ideeën. Als je de politiek en de publieke opinie mee kunt krijgen en goede ideeën werkelijkheid worden dan geeft dat natuurlijk enorm veel voldoening.” 

Lees ook: Lokale lobbyisten vaak druk met andere thema's dan de lokale politiek.