Public Matters voegt zes medewerkers toe aan team

21 november 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft zijn team versterkt met drie ervaren professionals en drie trainees.

Met de komst van Sterre Schrijver en Riezwaan Dinmahomed heeft Public Matters twee nieuwe Account Executives aan boord. Beiden vormen een versterking voor de commerciële slagkracht van het bureau voor public affais en strategische communicatie.

Iris Weerdenburg is gestart als Consultant, terwijl Niels Stockmann, Sara Marijnissen en Jelmer Peetoom zijn begonnen binnen het traineeshipprogramma. Met het zestal telt Public Matters nu 33 medewerkers, werkzaam vanuit de kantoren in Den Haag en Brussel.

Public Matters voegt zes medewerkers toe aan team

Sterre Schrijver studeerde af in Europese Studies en Internationale Betrekkingen. Om zich meer te verdiepen in de wereld van de Europese instituties, besloot ze naar Brussel te verhuizen. Daar deed ze ervaring op als European public affairs trainee bij de Provincie Zeeland en als trainee bij de communicatieafdeling van het Europees Parlement.

Als Account Executive bij Public Matters wil Sterre haar kennis over de wereld van public affairs en lobbyconsultancy verder uitbouwen. Haar focus zal vooral liggen op de segmenten circulaire economie, agrifood en de industrie.

Riezwaan Dinmahomed neemt ervaring in het publieke domein mee naar Public Matters. Zo vervulde hij functies bij onder meer de Sociaal-Economische Raad (SER), de Eerste Kamer en ProDemos. Bij Public Matters zal hij zich vooral bezighouden met het analyseren van politieke en maatschappelijk ontwikkelingen, waarbij hij zich vooral zal richten op de gebieden mobiliteit en duurzaamheid.

Riezwaan is breed geïnteresseerd in complexe vraagstukken die zich afspelen in de maatschappij. “De doorvertaling van deze vraagstukken, variërend van de verduurzamingsopgave tot de vergrijzing, naar strategische handelingsperspectieven is waar ik sterk in ben.”

Iris Weerdenburg deed in navolging van haar studie Politicologie ervaring op in verschillende public affairs-functies. Daarin verrichtte ze zowel uitvoerend als adviserend lobbywerk, onder meer bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Iris heeft een voorliefde voor en vanuit haar achtergrond veel kennis over financiële onderwerpen, de nationale bestuurslaag en dynamieken rondom (semi-)publieke organisaties. Bij Public Matters zal ze zich bewegen binnen verschillende sectoren, waaronder de financiële sector.

Niels Stockmann rondde een bachelor Bestuurskunde: Beleid, Bestuur en Organisatie af aan de Universiteit van Leiden. Daar volgt hij momenteel ook de master Public Administration: International and European Governance. Bij Public Matters zal hij vooral cliënten van het bureau gaan ondersteunen op het gebied van de circulaire economie.

“Als Trainee bij Public Matters wil ik meer leren over hoe alle stappen worden doorlopen om tot goede, transparante en integere besluitvorming te komen”, geeft hij aan.

Sara Marijnissen voltooide een bachelor in European Political Science en een master in Environment & Resource Management. Ze loopt nu eindstage voor haar master International Political Economy aan de RUG. Bij Public Matters zal ze zich vooral richten op het bijstaan van cliënten op het gebied van technologie.

“Het samenspel van privaat en publiek vind ik erg interessant”, laat ze weten. “Ik hoop dat ik tijdens mijn periode als Trainee bij Public Matters mijn diverse theoretische achtergrond in de praktijk kan brengen.”

Jelmer Peetoom volgt een Bachelor Philosophy, Politics & Economics aan de VU, met een specialisatie in Politics & Philosophy. Daarnaast heeft hij een minor International Politics gevolgd aan de University of Exeter. Jelmer gaat cliënten ondersteunen op het gebied van transport.

“Als Trainee wil ik dan ook een goed beeld te krijgen van de praktische kant van de (Haagse) politiek en hoe politieke besluitvorming tot stand komt”, vertelt hij.