Lobbyadviesbureau Public Matters benoemt zes professionals

08 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft deze zomer zes benoemingen doorgevoerd. Drie nieuwe collega’s zijn aan boord gehaald, en drie professionals hebben per begin deze maand een stap omhoog gemaakt in functie.

Nieuw bij de Haagse specialist in strategische communicatie, public affairs en lobbyen zijn Door van Leeuwen Boomkamp (Senior Director), Sybren Wagenaar (Senior Account Executive) en Puck Borgmann (Account Executive). Met de komst van het drietal telt Public Matters nu ruim 35 adviseurs in Den Haag en Brussel.

Vanuit de eigen gelederen zijn Evi Sonnemans en Valérie Mendes de León gepromoveerd tot Consultant, terwijl Danaï Kostoulas de stap omhoog heeft gemaakt naar Senior Account Executive.

Lobbyadviesbureau Public Matters benoemt zes professionals

Door van Leeuwen Boomkamp brengt meer dan 15 jaar ervaring in de politiek en public affairs met zich mee naar Public Matters, opgedaan zowel in Den Haag als Brussel. Eerder bracht ze meer dan zeven jaar door bij de Rabobank bekleedde een positie bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Na zijn studie, waarin hij zich focuste op de Europese Unie, verhuisde Sybren Wagenaar naar Brussel om de Europese instituties van dichtbij mee te maken. Hier heeft hij zich kunnen ontwikkelen als adviseur public affairs. Hij richt zich bij Public Matters met name op thema’s op het gebied van circulaire economie en technologie.

Puck Borgmann ontwikkelde tijdens haar studies Geschiedenis en Internationale Betrekkingen een passie voor nationale en internationale politiek. Ze deed ervaring op met een stage in International & Public Affairs bij de Autoriteit Financiële Markten. In haar rol als Account Executive zal ze zich bij Public Matters onder meer bezighouden met de energietransitie.

Evi Sonnemans ondersteunt opdrachtgevers op uiteenlopende economische en maatschappelijke vraagstukken, met een focus op zorg-gerelateerde thema’s. Ze maakt sinds begin 2021 deel uit van Public Matters, nadat ze eerder ervaring opdeed bij branchegenoot Meines Holla & Partners.

Valérie Mendes de León is sinds april 2022 aan boord bij Public Matters. Ze richt zich op met Europese wetgeving en de verbinding op nationaal niveau (Rijk, provincie, en gemeenten), vooral op het gebied van de circulaire economie en techdossiers.

Danaï Kostoulas startte een maand later, na het voltooien van haar master Public Affairs en het opdoen van enkele jaren werkervaring bij Mare Forum, een organisator van evenementen binnen de maritieme sector. In de rol van Senior Account Executive geeft ze leiding aan een aantal klantenaccounts van Public Matters.