Public Matters verwelkomt vijf nieuwe collega’s

17 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft het team versterkt met vijf nieuwe talenten. Daan de Haas en Wimer Heemskerk gaan aan de slag als Account Executive, terwijl Emma Kempen, Jesse van der Genugten en Lotte van den Berg als trainees zijn gestart.

Daan de Haas deed hiervoor reeds ervaring op als trainee bij een ander Haags public affairs-kantoor. Hij zette de stap naar het public affairs-vakgebied vooral om zijn interesse in nieuws en politiek te combineren met zijn andere interesse én het onderwerp van zijn masteropleiding: geschiedenis van de internationale betrekkingen.

Als Account Executive gaat hij vanuit Public Matters klanten in de zorgsector ondersteunen en adviseren. “Ik ben overtuigd van het belang van goede communicatie tussen politiek en bedrijfsleven om hedendaagse uitdagingen aan te pakken”, aldus Daan.

Public Matters verwelkomt vijf nieuwe collega's

Wimer Heemskerk neemt al flink wat ervaring mee naar Public Matters. Zo was hij eerder jarenlang actief bij een politieke jongerenorganisatie en een gemeenteraadsfractie en is hij momenteel raadslid in gemeente Arnhem. Voorafgaande aan zijn loopbaan studeerde Wimer politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bij Public Matters richt hij zich op uiteenlopende klanten en vraagstukken. “Als Account Executive zet ik me ervoor in om de politiek zo overzichtelijk, inzichtelijk en begrijpelijk mogelijk te maken voor onze klanten. Dat is dankbaar werk, want een goed gesprek begint bij begrijpen hoe degene aan de andere kant van de tafel denkt en werkt.”

Jesse van der Genugten zit momenteel in de afrondingsfase van zijn master Public Administration aan de Universiteit Leiden (eerder rondde hij een bachelor in politicologie af). In zijn traineeship bij Public Matters hoopt Jesse zijn theoretische kennis over politiek-bestuurlijke beleidsprocessen verder te versterken en in de praktijk toe te passen.

Hoewel hij nog studeert, deed Jesse reeds waardevolle ervaring op bij een politieke jongerenorganisatie. Bij Public Matters kan hij nieuwe ervaringen opdoen en zal hij zich vooral inzetten voor klanten op het snijvlak van vastgoed, transport en sociale zaken.

Voor zowel Lotte van den Berg als Emma Kempen maakt het traineeship bij Public Matters deel uit van hun afstuderen. Beiden zitten in de afrondingsfase van hun master International Relations aan de Rijksuniversiteit Groningen. Waar Lotte met name het zorgteam van Public Matters zal bijstaan, ligt de focus van Emma vooral op het ondersteunen van klanten op het gebied van energie en klimaat.

“Ik hoop mijn kennis over politieke theorieën en internationale betrekkingen als trainee om te kunnen zetten naar praktijkervaring en meer te leren over het Nederlandse politieke landschap”, laat Lotte weten.

“Tijdens dit Traineeship bij Public Matters wil ik graag de realiteit van de Haagse politiek leren kennen, en hoe Public Affairs hierbij een verrijking kan zijn”, geeft Emma op haar beurt aan. 

Public Matters is een specialist in public affairs en lobbying, stakeholdermanagement en strategische communicatie.