Maaike van Vliet en Tom Brouwer versterken lobbybureau Public Matters

03 augustus 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft twee nieuwe junior adviseurs toegevoegd aan het team: Tom Brouwer en Maaike van Vliet. Beide young professionals zullen zich bij het Haagse public affairs- en lobbyadviesbureau vooral gaan richten op opdrachtgevers in het zorgdomein. 

Voorafgaande aan haar start bij Public Matters deed Maaike van Vliet ervaring op bij Considerati een privacy-, en public affairs-adviesbureau met een focus op het digitale domein. Daar hield ze zich vooral bezig met onderwerpen in het digitale domein en was ze als manager een jaar lang verantwoordelijk voor het marketing & communicatie beleid. Naast haar werkzaamheden is Vliet actief in de lokale politiek als algemeen bestuurslid Opleiding & Talentmanagement bij de VVD in Leiden.

Eerder behaalde Van Vliet een Bachelor in Engelse Taal en Cultuur (met een minor in Journalistiek en Communicatiewetenschappen) aan de Universiteit Leiden en een Master in Politieke Communicatie aan de Vrije Universiteit. Haar masterscriptie ging over het effect van de media op het politiek consumeren van de deeleconomie. Sinds vorige maand is Van Vliet werkzaam bij Public Matters, waar ze diverse cliënten ondersteunt en adviseert met een focus op de zorgsector. Public Matters is een public affairs en lobbyadviesbureau uit Den Haag dat bedrijven, brancheverenigingen, NGO’s en overheden adviseert bij het verwerven van een positie in het politieke, bestuurlijke en publieke krachtenveld.

Maaike van Vliet en Tom Brouwer - Public Matters

Tom Brouwer deed eerder ervaring op bij public affairsbureau EPPA in Den Haag en bij de Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger in Leiden. Voorafgaande aan zijn loopbaan behaalde Brouwer een Bachelor in Psychologie (met een minor in Bedrijfswetenschappen en Internationale Betrekkingen) en een Master in International Relations: European Union Studies aan de Universiteit Leiden. Net als Maaike Van Vliet adviseert Brouwer als junior adviseur bij Public Matters vooral cliënten in de zorgsector. 

In een reactie op de versterking van het team laat Public Matters weten: “We zijn trots dat deze twee ambitieuze junioren zich hebben verbonden aan Public Matters en wensen hen heel veel succes toe in hun nieuwe functie.”