Laura Vermeulen en Siem Pelgrom starten bij Public Matters

21 december 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters zet met de aanstelling van twee nieuwe young professionals zijn vizier op verdere groei. Laura Vermeulen en Siem Pelgrom zijn beiden gestart als Junior Adviseurs bij het pr- en lobbyadviesbureau uit Den Haag.

Het afgelopen jaar is Public Matters, sterk gegroeid. Vanwege de toenemende vraag naar zijn dienstverlening en de verdere groeiambities ging het bureau recent op zoek naar “twee stevige junior adviseurs”, met eerdere ervaring binnen het pr- en lobbyvakgebied. “Met Siem Pelgrom en Laura Vermeulen heeft Public Matters twee talentvolle aanwinsten gevonden die een actieve bijdrage gaan leveren aan de verdere innovatie, groei en excellentie van het bureau, aldus een woordvoerder.

Siem Pelgrom studeerde af in Sociologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Gedurende zijn opleiding studeerde hij een half jaar in de Verenigde Staten waar hij verschillende vakken volgde met betrekking tot politiek. Ook was hij actief lid van een politieke jongerenpartij in de werkgroepen Europa en Democratie & Openbaar bestuur. Siem behaalde voorafgaande aan zijn professionele loopbaan een master in International Management & Public Policy aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Als Junior Adviseur gaat Pelgrom zich vooral bezighouden met opdrachtgevers actief in de energie, transport en de financiële sector. Voordat hij bij Public Matters aan de slag ging was Pelgrom werkzaam voor een Brussels public affairs- en lobbykantoor. Daar hield hij zich onder andere bezig met onderwerpen als zelfrijdende auto’s, duurzaamheid en technologische ontwikkelingen zoals 5G en big data.

Laura Vermeulen en Siem Pelgrom starten bij Public Matters

Ook Laura Vermeulen is sinds kort gestart Public Matters. Het pr- en lobbyadviesbureau richt zich sinds de oprichting in 2001 onder meer op beleidsbeïnvloeding en strategische communicatie en adviseert bedrijven, brancheverenigingen, ngo’s en overheden bij hun positionering in het politieke, bestuurlijke en publieke domein. Vermeulen zal zich als junior adviseur bij Public Matters bezig gaan houden met een breed pakket aan verschillende cliënten. 

In haar vroegere loopbaan is Vermeulen werkzaam geweest als public affairs manager bij Whitebox Systems, een bedrijf dat privacybeschermende zorg-ICT ontwikkelt. Verder deed ze politieke ervaring op als fractiemedewerker bij de gemeenteraad Utrecht, en liep ze stage bij een fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Vermeulen behaalde een bachelor in Humanistiek aan de universiteit voor Humanistiek in Utrecht en een master in Political Science: Public Policy & Governance aan de Universiteit van Amsterdam. Vermeulen is tevens voorzitter van het jong wetenschappelijk bureau van een politieke partij.

Dit jaar begonnen reeds verschillende nieuwe professionals bij Public Matters, dat afgelopen maand nog een management buy-in doorvoerde. Zo startten eerder dit jaar twee nieuwe trainees bij het bureau, werd in augustus Seline Visser aangesteld als Consultant, en versterkten eind zomer Maaike van Vliet en Tom Brouwer het team reeds als junior adviseurs.