Menno Verbeek en Tessa Lansbergen nieuwe trainees bij Public Matters

13 september 2018 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de start van het nieuwe politieke jaar zijn twee nieuwe trainees begonnen bij public affairs en lobbyadviesbureau Public Matters: Menno Verbeek en Tessa Lansbergen.

Menno Verbeek (23) zit momenteel in de afrondende fase van zijn master Political Science aan de Universiteit Leiden en specialiseert zich in International Organisation. Naast zijn studie is hij actief als ondernemer van een bureau dat zich specialiseert in studentenbijles. Hiervoor was hij werkzaam als studentassistent aan de Erasmus Universiteit.

Tessa Lansbergen (24) studeert momenteel Vergelijkende en Internationale Politiek aan de KU Leuven. Tijdens haar studie Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden was zij onder andere actief in de medezeggenschap. Daarnaast zette Tessa zich als vrijwilliger in voor de coaching van scholieren in het onderwijs.

Menno Verbeek en Tessa Lansbergen nieuwe trainees bij Public Matters

De twee nieuwe trainees zullen Public Matters tot aan het aankomende kerstreces versterken. Beiden gaan zich actief bezighouden met het volgen van politiek-bestuurlijke ontwikkelingen, de aankomende Provinciale Staten en Europese Parlementsverkiezingen en de dagelijkse ondersteuning van de adviseurs van het Haagse public affairs en lobbyadviesbureau, dat anno 2018 bestaat uit 18 professionals. Public Matters adviseert bedrijven, brancheverenigingen, NGO’s en overheden bij het verwerven van een positie in het politieke, bestuurlijke en publieke krachtenveld.

Het adviesbureau laat weten “zeer blij” te zijn met de versterking van het team. “Wij wensen hen veel succes toe de komende periode”, aldus Public Matters. Onlangs nog werd het team versterkt met young professionals Maaike van Vliet en Tom Brouwer, die zich vooral gaan richten op het ondersteunen van opdrachtgevers in het zorgdomein.