Seline Visser nieuwe consultant lobbyadviesbureau Public Matters

21 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft opnieuw het team versterkt met een ervaren professional: Seline Visser. Ze versterkt het lobbyadviesbureu als Consultant.

Seline Visser is een ervaren adviseur, coach en leidinggevende met ongeveer vijftien jaar aan ervaring op het gebied van onder meer communicatie en pr. “Als leidinggevende vind ik het belangrijk om concrete doelen te stellen en ook te halen. Dit kan alleen door de samenstelling van een goed en gemotiveerd team, waarmee ik samen de lat hoog leg. Mijn rol is daarin het begeleiden en coachen van de medewerkers”, schrijft Visser op haar LinkedIn. 

De afgelopen ruim elf jaar was Visser werkzaam voor Nuffic, een Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs, van primair en voortgezet onderwijs tot beroepsgericht en hoger onderwijs en onderzoek. Meest recentelijk vervulde ze de rol van Teamleider Neso facilitering & coördinatie, waarin ze verantwoordelijk was voor de aansturing en het budget van elf buitenlandse Nuffic Neso vestigingen, en voor in totaal 60 medewerkers*. Ook leidde ze een team van zes professionals op het hoofdkantoor in Den Haag. Vanuit haar rol hield ze zich daarbij onder andere bezig met het HR-beleid van het team, werving en selectie, performancemanagement en stafontwikkeling.

In eerdere rollen bij Nuffic fungeerde Visser onder andere als Teamcoördinator, Communicatieadviseur, Coördinator Relatiebeheer en als Communication Officer. Ze begon haar loopbaan als Assistent Eventmanager bij Bureau Beleidsvorming Ontwikkelingssamenwerking, na eerder een bachelor in European Studies te hebben behaald aan de Haagse Hogeschool. Gedurende haar loopbaan volgde ze diverse trainingen en cursussen, gericht op onder meer accountmanagement, projectmanagement, public affairs en leidinggeven.

Seline Visser, Consultant Public Matters

Public Matters

Seline Visser zal medio augustus beginnen aan een nieuwe uitdaging. Dan maakt ze overstap naar Public Matters, een public affairs- en lobbyadviesbureau uit Den Haag dat opdrachtgevers adviseert bij het verwerven van een positie in het politieke, bestuurlijke en publieke krachtenveld. Visser wordt aangesteld als Consultant en zal zich inzetten voor de opdrachtgevers van het bureau, dat bedrijven, brancheverenigingen, NGO’s en overheden actief in uiteenlopende sectoren bedient.

Naar haar nieuwe werkgever neemt Visser verschillende kwaliteiten mee. Zo beschikt ze naar eigen zeggen over het vermogen om “mensen en organisaties in verbinding te brengen en net dat stapje extra te doen om resultaten te behalen”. Ook weet ze “complexe vraagstukken snel terug te brengen tot de kern” en is ze een “goede netwerker” die “gemakkelijk contact legt met stakeholders op diverse niveaus”.

Eerder deze maand startten ook Maaike van Vliet en Tom Brouwer bij het Haagse Lobbyadviesbureau.

* Nuffic heeft met subsidie van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen kantoren opgezet in het buitenland, de zogeheten Netherlands Education Support Offices (Nuffic Neso's). De voornaamste taak van een Nuffic Neso is het promoten van het Nederlandse hoger onderwijs om de mobiliteit van studenten en medewerkers te bevorderen.